Szávay tönkreverte Cornet-t

2010.07.09. 18:54

Már elődöntős a tavalyi budapesti tenisztorna győztese, Szávay Ágnes. A negyeddöntőben nagyon simán győzte le a viadal 2008-as győztesét, a francia Alizé Cornet-t. Egy óra húsz perc alatt 6:3, 6:1-re nyert a címvédő Szávay, jön a második kiemelt román Alexandra Dulgheru.

Szávay-brékkel kezdődött a meccs és 2:0 után úgy nézett ki, hogy a budapesti torna tavalyi nyertese simán elintézi francia ellenfelét. De Cornet ezután előbb szépített, majd négy gémen keresztül mindenki elveszítette saját adogatását, Szávay egyszer úgy, hogy kétszer is kettős hibát vétett.

4:3 után a magyar teniszező hozta az adogatását, az első szettben negyedszer is brékelt és valamivel több mint ötven perc alatt 6:3-ra nyerte az első szettet.

A szünetet a francia Cornet arra használta ki, hogy az edzőjével tárgyalt. Már akkor érezhető volt, hogy nincs teljesen rendben mentálisan, egyszer sírva is fakadt. A francia, aki korábban a 11. volt a rangsorban, mára alaposan visszaesett, most csupán a 84.

A második szettben már abszolút fölényben játszott Szávay Ágnes. Végig sokkal gyorsabban, türelmesen és ami a legfontosabb pontosan játszott. A francia 0:1 után még hozta az adogatását, de ez volt az utolsó játéka a második játszmában. Volt olyan gém, hogy Szávay nullára vette el az egyre kedvtelenebbül játszó francia adogatását. Szávay 75 százalékosan adogatta első labdáit és return játéka is egészen kiváló volt. Egy óra húsz perc alatt 6:3, 6:1-re verte Cornet és ezzel az elődöntőbe jutott.

A döntőbe jutásért az a román Alexandra Dulgheru lesz az ellenfél, aki a torna második kiemeltje és nagyon nagy csatában tudta csak legyőzni a 20 éves lett Anastasija Sevastovát. Dulgheru jelenleg a 30. helyen áll a világranglistán, még sosem játszott Szávayval.

A 21 éves román idén nyert Varsóban, Barcelonában és s’Hertogenboschban elődöntős volt, 2008-ban még csak a 385. helyen állt, tavaly viszont az 52. helyre jött fel, idén pedig megelőzte Szávayt is.

Ondraskova (cseh)-Medina Garrigues (spanyol, 4.) 7:5, 1:6, 6:4
Dulgheru (román, 2.)-Sevastova (lett) 6:7 (1-7), 6:2, 7:6 (7-4)
Szávay (7.)-Cornet (francia) 6:3, 6:1
Schnyder (svájci)-Hercog  (szlovén, 8.) 7:5, 1:6, 6:4
A szombati elődöntőben (13:30 órától): Szávay-Dulgheru, Schnyder-Ondraskova