Szávay negyeddöntős Prágában

2010.07.15. 17:33

A hetedik helyen kiemelt Szávay Ágnes két játszmában legyőzte a hazai Iveta Benesovát, bejutott a negyeddöntőbe a 220 ezer dollár összdíjazású, prágai salakpályás női tenisztornán.

A 21 esztendős magyar, aki vasárnap megnyerte a Budapest Grand Prix-t a Római Teniszakadémián, az első szettet magabiztosan hozta.

Ahogyan a korábbi meccsein is előfordult, a második játszma közepén, 4:2-es vezetésénél megtorpant, elvesztette az adogatását, Benesova kiegyenlített. Mindketten megnyerték a saját szervájukat, Szávay 6:5-ös előnyhöz jutott és már az első meccslabdáját kihasználta. A meccs 1 óra 12 percig tartott.

„Nagyon boldog vagyok, hogy nyertem; nehéz volt, mert én is elkaptam azt a vírust, amely több játékostársamat is leverte a lábáról. Így nem is voltam biztos abban, hogy le tudom játszani a meccset. Amikor kimentem a pályára, szerencsére nem volt meleg, kissé már jobban éreztem magam és mentem előre. Sajnos a bal lábamat végig éreztem, remélem, rendbe lehet majd tenni. Szóval fizikálisan nem vagyok túl jól, de bízom abban, hogy holnap jobban leszek és nyerni fogok.”

Szávay következő ellenfele Polona Hercog lesz, Kuhárszky Zoltán, a szlovén lány jelenlegi edzője korábban Szávay trénere volt.

Eredmények, nyolcaddöntő

Szávay (7.)-Benesova (cseh) 6:1, 7:5
Schnyder (svájci)- Cornet (francia) 6:2, 6:1
Medina Garrigues (spanyol, 5.)Castano (kolubiai) 6:4, 6:2
Hradecká (cseh)-Niculescu (román) 6:1, 6:2
A negyeddöntőben: Szávay-Hercog, Larsson (svéd)-Zahlavova Strycova (cseh, 8.), Schnyder-Tatisvili (grúz), Medina Garrigues-Hradecká