Az év végére húszban szeretnék lenni

2010.07.20. 16:16

Az augusztus harmincadikán rajtoló US Open előtt a montreali és a New Haven-i tenisztornán indul Szávay Ágnes, aki az elmúlt két hétben két WTA-versenyt is nyert.

A világranglistán 38. helyezett játékos elmondta, hogy ezeken a viadalokon párosban a svájci Patty Schnyder lesz a partnere.

"A cél változatlanul az, hogy év végére a világranglista első 20 helyezettje között legyek - mondta a 21 éves teniszező. - Az edzésmunkám teljesen más, mint korábban, úgy érzem, jó úton haladok, ugyanakkor nagyjából két sérülésmentes év kell ahhoz, hogy a legjobb formámat elérjem."

Ahhoz, hogy Grand Slam-tornán győzni tudjon, nagyon sokat kell még fejlődnie, és rengeteg edzésre van szüksége. Elmondta, nem véletlen, hogy az elmúlt két salakpályás versenyen nyert, pályafutása elejétől kezdve ugyanis legtöbbször salakon játszott.

"A következő egy hétben Magyarországon pihenek, majd jövő héttől két hét edzés következik Bécsben, a montreali torna pedig ezután kezdődik - vázolta programját a kiskunhalasi születésű teniszező. - Nem igazán van olyan ellenfelem a mezőnyben, akit mindenképpen szeretnék elkerülni, de Serena Williams ellen nem szívesen játszanék."