Federer hét hónap után nyert újra tornát

2010.08.22. 22:48

Roger Federer megvédte címét a Cincinnatiben rendezett ATP-tornán, ahol három szettben, 2 óra 40 perc alatt győzte le a döntőben az amerikai Mardy Fisht.

A színvonalas játék mellett a meccs képe leginkább a legjobbak és a nagy adogatók megszokott találkozóit idézte: tie breakben végződő játszmák, kevés bréklabda, egyetlen mindent eldöntő brék a mérkőzés végén.

Az előző körben Andy Roddick ellen vert helyzetből, három szettben felálló Fish jó páros játékosként nem egyszer megfordult a hálónál, azonban az alapvonalról nem volt mindig hatékony. Leginkább remek adogatásainak köszönhette, hogy nem került hátrányba, több bréklabdát is ásszal hárított.

A jó színvonalon teniszező svájci otthonosan mozgott a pályán, és a hálónál is sokszor járt, ahol egy-két könnyelmű rontáson kívül szép pontokat is bemutatott, míg a saját adogatásainál ő is csak néhány játékban engedett teret Fishnek.

Ennek ellenére fontos helyzetekben tudott rontani: az első szett tie breaket nem sikerült kiszerválnia, és a második, 7:1-re hozott rövidítés után a harmadik szett elején hibázott az elvesztett tie break után bizonytalankodó Fish első adogatásánál, ezzel megnehezítve saját dolgát. A brék így elmaradt, az amerikai pedig összeszedte magát fejben, azonban 4:4-nél már megbosszulta magát, hogy sorozatban rontotta el első szerváit: Federer brékelt, majd a sajátját hozva 6:7 (5-7), 7:6 (7-1), 6:4-re 2010-ben is megnyerte a tornát.

Federernek hét hónapja, az év eleji Australian Open óta nem volt tornagyőzelme, vasárnap tizenhetedik 1000-es versenyét gyűjtötte be, egyben Mats Wilander után ő a második játékos, aki négyszer (2005, 2007, 2009, 2010) is győzni tudott Cincinnatiben.

A világranglista második felkészülése a US Openre nem nagyon sikerülhetett volna ennél jobban, a torontói döntő után az utolsó Grand Slam második felvezető versenyén is meggyőző teljesítményt nyújtott, még akkor is, ha a negyeddöntőig feladások miatt két mérkőzést együtt 27 perc alatt tudott le.