Kornélia
-1 °C
15 °C

Ivan Lendl is eljön a budapesti teniszgálára

2010.09.06. 14:24

Október 30-án, szombaton harmadik alkalommal rendezik meg a Papp László Sportarénában a Tennis Classics elnevezésű gálát, melynek egyik legnagyobb csillaga a nyolcszoros Grand Slam-győztes Ivan Lendl lesz.

Taróczy Balázs versenyigazgató az esemény hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: a jelenlegi világelitből pályára lép majd a svéd Robin Söderling és a cseh Tomas Berdych is. Az Ostravában született, amerikai állampolgárságú Lendl 1994-ben fejezte be pályafutását, és az idén a szeniorok sorozatán tért vissza. 

Lendl mellett a múlt nagy csillagai közül eljön Budapestre a svéd Mats Wilander, aki alig egy évvel a nagy előd Björn Borg után, 1982-ben, mindössze 17 évesen nyerte meg a Roland Garrost. Wilander, aki jelenleg sportkommentátorként is dolgozik, további hat Grand Slam-sikerrel büszkélkedhet, s - akárcsak Lendl - Wimbledonban ő sem tudott eljutni a csúcsra.

A jelenlegi élmezőnyből két nagy profi, a világranglistán ötödik Söderling és a rangsorban hetedik Berdych mutatja be kivételes tenisztudását a Papp László Sportarénában. Amint Taróczy elmondta, barátságos meccs lesz, de a végére - ez rendre így szokott lenni - igazi csatát, kőkemény küzdelmet láthat majd a publikum.

Hazai tenisznagyságokban sem lesz hiány: egy párosmérkőzés erejéig a múlt, Temesvári Andrea és a jelen, Szávay Ágnes csap össze az arénában. Hogy kik lesznek a partnerek, azt nem árulta el Taróczy Balázs, de az MTI érdeklődésére sokat sejtetően annyit elmondott, hogy a US Openen küzdő ifjú magyar tenisztitánok, Babos Tímea, Fucsovics Márton és Zsiga Máté is szerepet kaphatnak a gálán.