Nyolcesélyes a WTA-vb

2010.10.25. 18:34

Kedden kezdődik Dohában a 4,55 millió dollár összdíjazású női tenisz WTA-világbajnokság, amelyen sérülés miatt nem indul a két amerikai szupersztár, Venus és Serena Williams.

A világranglistát harmadik hete vezeti Caroline Wozniacki, ám a dán játéka olykor bizonytalan, ha rossz napot fog ki, könnyen legyőzhető. A rangsorban második orosz Vera Zvonarjova sok esetben egészen magas szinten teniszezik, de ha hibázni kezd, azt folytatja, amíg el nem veszíti a meccset.

Az idei Grand Slam-bajnokok közül a párizsi Roland Garroson győztes Francesca Schiavone és a US Opent nyerő Kim Clijsters lesz ott Dohában. Melbourne-ben és Wimbledonban Serena Williams nyert. Az olasz főképp a salakon jó, a belga azonban akár a csúcsra is eljuthat az évzáró keménypályás versenyen. A korábbi győzteseket egyedül Clijsters képviseli a mezőnyben: a volt világelső 2002-ben és 2003-ban nyerte meg a WTA-vb-t.

A résztvevőket két négyes csoportba osztották be: a bordóban Wozniacki, Schiavone az ausztrál Samantha Stosur és az orosz Jelena Gyementyjeva került, a fehérbe Zvonarjovát, Clijsterst, a szerb Jelena Jankovicot és a fehérorosz Viktorija Azarenkát osztották be.

A csoportmérkőzések első és második helyezettje jut a szombati elődöntőbe, majd a keresztbejátszás győztesei kerülnek a vasárnapi döntőbe.