Telt ház lesz Wilander és Lendl budapesti meccsén

2010.10.29. 19:59

A 80-as, 90-es évek két nagyszerű játékosa, a nyolcszoros Grand Slam-győztes Ivan Lendl és a hétszeres GS-bajnok Mats Wilander is bemutatja kivételes tudását a Tennis Classics elnevezésű viadalon, melyet szombaton a Papp László Sportarénában rendeznek meg.

 

A péntek esti budapesti sajtótájékoztatón elhangzott: a cseh-amerikai és a svéd világsztár mellett a mai tenisz két jeles képviselője, Robin Söderling, valamint Tomas Berdych csap össze a budapesti gálán, amelyet sorrendben harmadszor rendeznek meg a fővárosban.

A szombati műsor 15 órakor kezdődik egy vegyes páros mérkőzéssel: Mansour Bahrami és Temesvári Andrea játszik a Szávay Ágnes, Fucsovics Márton duóval. Aztán jön a Wilander-Lendl ütközet, majd a Berdych-Söderling összecsapás, végül pedig a Wilander, Lendl-Fucsovics, Bahrami páros bemutató.
Aktív pályafutásuk során Lendl és Wilander összesen 22 meccset játszott egymással ATP-tornán és a cseh-amerikai vezet 15-7-re. Grand Slam-döntőben öt alkalommal mérkőztek, ám ebben az összevetésben a svéd volt a jobb (3-2).
"Azt hiszem, ezúttal is jó mérkőzést játszunk" - így Wilander.
"Remélem, a közönség is jól szórakozik majd - fogalmazott Lendl, aki pályafutása befejezése után közel 15 esztendőn át még ütőt sem nagyon fogott a kezébe. - Komoly hátfájdalmaim voltak, de szerencsére két és fél éve megtalálták a baj okát, és meggyógyultam."
Taróczy Balázs versenyigazgató elmondta, hogy a jegyek majd mind elkeltek a minden bizonnyal egyedülálló bemutatóra.
A sajtótájékoztatón egy alkalmi mini pályán a gála résztvevői a megszokottnál nagyobb méretű és jóval puhább labdákkal bemutatták, hogy nem véletlenül váltak a tenisz klasszikusaivá.  • Tippek
  • Csok