Tisztújítást kezdeményez a teniszszövetség elnöke

2010.11.09. 16:06

Rendkívüli, teljes tisztújítást kezdeményez Nagy Tünde, a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) márciusban megválasztott elnöke.

Az MTSZ vezetője kedden levelet intézett a tagsághoz, melyben kiemeli: „az elmúlt hat hónapban az elnökség érdemi munkát nem végzett, ellenben sok időt pazarolt parttalan viták lefolytatására. Ez nem méltó sem a tagság választásához, sem a magyar teniszsporthoz. Nagy többséggel szavaztatok bizalmat nekem márciusban, ám még ez a felhatalmazás sem volt elég ahhoz, hogy akár csak egyetlen tervezett és ígért programot el lehessen indítani. Ez így nem mehet tovább, nem hagyhatom, hogy továbbra is semmibe vegye az elnökség az általatok rám ruházott jogot, hogy vezessem, irányítsam a Magyar Tenisz Szövetséget, hiszen ezzel a ti akaratotok ellen is cselekszünk, cselekednek.”

Nagy Tünde hozzátette, indítványozni fogja az elnökség felé, hogy - saját magát is beleértve - minden tag mondjon le tisztségéről egy közös határozatban, ezzel lehetőséget teremtve a teljes tisztújításnak, melyet december 18-án tarthat meg az MTSZ közgyűlése.

A Hatvani Tenisz Club Sportegyesület október 15-én bírósághoz fordult, mivel állítása szerint a márciusi közgyűlésen a szavazások szabálytalanul és az alapszabállyal ellentétesen történtek, a határozatok meghozatalában arra illetéktelen személyek vettek részt, így azok megsemmisítését kérte a bíróságtól. Ruttner György ügyvéd kifejtette, hogy a per kimenetele érintheti Nagy Tünde elnök tisztségét. Az MTSZ válaszában visszautasította a keresetben leírtakat, és leszögezte, hogy a közgyűlés az alapszabálynak és a hatályos törvényeknek megfelelően zajlott.

A márciusi közgyűlésen Nagy Tünde 78-64-re nyerte a szavazást a posztot korábban 11 évig (1996 és 2007 között) betöltő Berényi Jánossal szemben. A civilben a Turizmus Kft.-nél dolgozó, 36 éves, volt korosztályos bajnok Nagy Tünde ezzel meghatározó olimpiai sportágban az első női szövetségi elnök lett Magyarországon.