Federer megállíthatatlan Londonban

2010.11.24. 14:10 Módosítva: 2010.11.24. 18:15

Roger Federer látványos játékkal lényegében kvalifikálta magát a teniszévadot záró World Tour Finals elődöntőjébe, míg az is szinte biztossá vált, hogy David Ferrer lesz a verseny első kiesője.

A torna egyik legnagyobb mérkőzését ígérte a Federer-Murray találkozó, azonban a 6:4, 6:2-re veszítő skót nem tudott ellenfele lenni a sziporkázó svájcinak. Federer dinamikus volt, jól jött fel a hálóhoz, és végig dominálta a mérkőzést, amit az is jól jellemez, hogy mindössze nyolc pontot veszített adogatóként.

A Söderling ellen a nyitómeccsen még nagyon meggyőzően teniszező Andy Murray ezúttal bemutatta a másik végletet is, nem találta a ritmust, többször úgy tűnt, hogy szinte kényelmetlenül érzi magát a pályán. A szervái nem működtek, rengeteg ki nem kényszerített hibát ütött.

Murraynek már az első adogatójátékában is bréklabdát kellett hárítania, de a másodikban már el is bukta a szerváját. 5:4-nél Federer egy pillanatra kihagyott, azonban gyorsan pontot tett az első szett végére.

A második játszma az elsőnél is rosszabbul indult a skótnak, Federer egy elképesztő tenyeres nyerővel vette el rögtön az adogatását, majd semmire hozta a sajátját. Már az 5:0-hoz is volt két bréklabdája, azonban Murray végül elkerülte a 6:0-s zakót, és Federernek kellett kiszerválnia a meccset. A svájci eddig nagyon meggyőző Londonban, mindkét mérkőzését könnyedén nyerte.

A B csoport másik mérkőzésén Robin Söderling egy látványosnak nem nevezhető, de küzdelmes meccsen 7:5, 7:5-tel kiütötte David Ferrert, aki eddig két vereséggel áll a londoni zárótornán.

Az első szettet egy brék döntötte el a megbízhatóan teniszező Söderlingnek, aki a másodikban 5:3-nál már kiszerválhatta volna a meccset, azonban bizonytalankodni kezdett, míg Ferrer koncentrált és visszajött. Úgy tűnt, hogy tie breakben dőlhet el a második szett, azonban a svéd újabb brékkel fejezte be a mérkőzést. Söderling így sincs könnyű helyzetben, az utolsó csoportkörben Federer ellen kell kiharcolnia a továbbjutást.

Az A csoportban Nadal-Bardych és Djokovics-Roddick mérkőzésekkel folytatódik szerdán a világbajnokság.