Arn Sarapovát is elintézte Aucklandban

2011.01.06. 08:47

Arn Gréta két játszmában legyőzte az első helyen kiemelt, korábbi világelső orosz Marija Sarapovát a 220 ezer dollár összdíjazású aucklandi keménypályás tenisztorna negyeddöntőjében.

Nagyon jól kezdődött a meccs, Arn brékelőnyhöz jutott, Sarapova rengeteget rontott és a magyar már húszpercnyi játék után 5:1-re vezetett, majd második szettlabdáját kihasználva 6:2-re nyert.

A második játszmában az orosz kezdett jobban, majd Arn támadt fel. Sarapova 4:2-es vezetése után 5:5-re jött fel a magyar. A 31 éves magyar megint elvette ellenfele adogatását, majd kiszerválta a meccset. A döntőbe jutásért a negyedik helyen kiemelt, német Julia Görges következik, aki szetthátrányból fordítva győzte le az ukrán Katerina Bondarenkót.

„Amikor meglett a meccslabda, csak remegtem - mondta Arn, aki előzőleg 0/15-ös mérleggel állt a top 20-as játékosok ellen. - Nem izgultam, de utána arra gondoltam: úristen, meg tudom verni Sarapovát! Amikor idejöttem, úgy kerültem csak főtáblára, hogy néhányan visszaléptek, így most nagyon örülök, hogy már a négy között vagyok.”

„Lassan lendültem bele, és a két brék után ellenfelem hatalmas önbizalommal játszott - nyilatkozta a 22 esztendős orosz. - A második szettben megvoltak a lehetőségeim, de nem tudtam megfelelő szinten ütni. Gréta nagyszerű formában volt, minden elismerésem az övé, mert engem mindig nehéz legyőzni, függetlenül attól, hogy első vagy huszadik vagyok a világranglistán. Szerettem volna megnyerni ezt a tornát, de ez van, készülök a következő meccsre.”

Sarapova három hónapos kényszerpihenő után tért vissza, a volt világelső utoljára októberben, Pekingben játszott, azóta pihentette sérült vállát. Az orosz sztár a 18., Arn a 88. a legfrissebb világranglistán.