Venus Williams hat perc után feladta

2011.01.21. 19:50

A 4. kiemelt Venus Williams mindössze hat perc után, sérülés miatt feladta mérkőzését Andrea Petkovic ellen az Australian Openen. Williams először adott fel mérkőzést Grand Slam-tornán.

Az amerikai még előző, Sandra Zahlavova elleni három szettes mérkőzésén sérült meg. Befáslizva még ugyan pályára lépett, de rögtön elbukta az adogatását, és az egyik pontnál fájdalmasan rándult össze. "Egyszerűen képtelen voltam játszani, nem tudtam mozdulni sem a fájdalomtól" - mondta a meccs után. Azt mondta, hogy legközelebb csak akkor lép pályára, ha már 100 százalékos állapotban lesz.

Venus Williams mindössze hat perc után, sérülés miatt feladta mérkőzését
Venus Williams mindössze hat perc után, sérülés miatt feladta mérkőzését

Williams mellett a nap legnagyobb búcsúzója Justine Henin, aki ugyan féléves sérülés után tért vissza, de így is sokan titkos esélyesnek tartották akár a végső győzelemre is. A 11. kiemelt belga nem kapott könnyű ellenfelet, a szintén Grand Slam-bajnok Szvetlana Kuznyecovával kellett megmérkőznie, korábban ugyanakkor rendszeresen legyőzte az oroszt.

Ezúttal azonban 6:4, 7:6-ra nyert Kuznyecova, aki a legtöbb labdamenetben irányított, Henin nem tudott mit kezdeni jól helyezett tenyereseivel. A belga nem volt elég stabil a saját adogatásainál, és túl sokat hibázott ahhoz, hogy átvegye a kezdeményezést. Kuznyecova is megremegett ugyan, 5:4-nél kiszerválhatta volna a meccset a második szettben, a rövidítésben pedig játszmalabdája is volt Heninnek, azonban az orosz végül behúzta a meccset a 2004-es Australian Open-bajnok ellen.

Szvetlana Kuznyecova
Szvetlana Kuznyecova

Ahogy már oly sokszor, az első szettet elbukta Marija Sarapova, azonban utána fordítani tudott 4:6, 6:4, 6:4-gyel Julia Goerges ellen, míg simán nyert Francesca Schiavone és Li Na is.

A férfiaknál a címvédő Roger Federer ezúttal simán nyert 6:3, 6:3, 6:1-re Xavier Malisse ellen, miután az előző körben alaposan megszorongatta magát, és csak döntő szettben győzte le Gilles Simont. A svájci összesítésben az 57. győzelmét aratta Melbourne-ben, ezzel megdöntötte Stefan Edberg rekordját, eddig a svéd nyerte a legtöbb mérkőzést az Australian Openen.

Roger Federer simán nyert
Roger Federer simán nyert

Nagy mérkőzést ígért a másik svájci, Stanislas Wavrinka és Gael Monfils összecsapása, azonban végül a tie breakre eldőlt első szettet kivéve könnyedén nyert 7:6, 6:2, 6:3-ra. A francia az első játszma után szétesett, Wavrinka pedig kétszer annyi nyerőt ütött.

A harmadik kiemelt Novak Djokovics ellen 2:0-nál feladta honfitársa, Victor Troicki. Andy Roddick az első szettet elbukta, majd pedig a másodikat is csak tie breakben hozta, de utána könnyedén nyert. Továbbjutott Tomas Berdych is, Ivan Ljubicic viszont kiesett.

Novak Djokovics ellen 2:0-nál feladta honfitársa
Novak Djokovics ellen 2:0-nál feladta honfitársa