Szabálytalan volt a tavalyi tisztújítás

2011.03.18. 14:55

A Fővárosi Bíróság hatályon kívül helyezte a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) tavaly március 27-én tartott közgyűlésén hozott valamennyi - elnököt és tisztségviselőit is megválasztó - határozatát.

Amint arról Ruttner György ügyvéd, a felperes képviselője pénteken az MTI-t tájékoztatta, a Hatvani Tenisz Club által az MTSZ ellen indított perben a Fővárosi Bíróság - a felperesi állásponttal egyetértve - megállapította, hogy a szavazások szabálytalanul és az alapszabállyal ellentétesen zajlottak le. A határozatok meghozatalában ugyanis arra illetéktelen személyek vettek részt.

A márciusi közgyűlésen Nagy Tünde 78-64-re nyerte a szavazást az elnöki posztot korábban 11 évig (1996 és 2007 között) betöltő Berényi Jánossal szemben. A civilben a Turizmus Kft.-nél dolgozó, 36 éves, volt korosztályos bajnok Nagy Tünde ezzel meghatározó olimpiai sportágban az első női szövetségi elnök lett Magyarországon. A Hatvani Tenisz Club októberben indított pert a közgyűlés miatt. Nagy Tünde novemberben rendkívüli, teljes tisztújítást kezdeményezett, mivel az elnökség az elmúlt hat hónapban az elnökség érdemi munkát nem végzett. Az idén januári tisztújításon Szűcs Lajos fideszes országgyűlési képviselőt választották a szövetség elnökének, Nagy Tünde alelnök lett.