6:1, 6:1: Szávay kiütötte a svédet

2011.04.05. 18:54

Szávay Ágnes nyolcaddöntős a 220 ezer dollár összdíjazású salakpályás marbellai tenisztornán, miután két játszmában győzött a svéd Johanna Larsson ellen.

A magyar nagyon simán nyert, 58 perc alatt végzett azzal a Larssonnal, aki mostanában már okozott bosszúságot, hiszen Acapulcóban a negyeddöntőben Arn Grétát győzte le. Most esélye sem volt.

A nyitó szett 1:1-gyel kezdődött, utána csak Szávay akarata érvényesült, egymás után tíz gémet nyert. A második játszmában, 5:0-nál Larsson még hozott egy adogatást, de így is csak két játékot tudott elvenni a magyartól.

Szávay 73 százalékosan hozta első szerváit, Larssonnak egyetlen bréklehetősége volt, de a magyar azt is hárította, returnjátéka is kimagasló volt, továbbá hétből hat bréklabdát nyert meg.

"Nagyon jól ment a játék, bár a végén egy kissé fújni kezdett a szél, ez nem nagyon zavart. A riválisom meglehetősen sokat rontott, de nem ezen múlt a meccs. Sok labdát felpörgettem a fonákjára, aztán letámadtam. Kifejezetten örülnék, ha Kuznyecova lenne a következő ellenfelem, mert van törlesztenivalóm vele szemben. Salakon még nem játszottunk és én nagyon szeretem ezt a borítást."

Szávay és Szafina

A magyar játékos óhaja teljesült, ugyanis az orosz játékos - igaz, hatalmas csatában - 2 óra 38 perc alatt nyert a selejtezőből érkezett német Mona Barthel ellen, aki a második játszmában végig nyerő helyzetben volt, és a meccsért is adogathatott.

Szávay párosban is versenyben van még Dinara Szafinával. Orosz partnere is sikeresen vette az első fordulót, a holland Arantxa Rustot győzte le három szettben.

Eredmény

Egyes, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Szávay Ágnes-Johanna Larsson (svéd) 6:1, 6:1
Kuznyecova (orosz, 2.)-Barthel (német) 4:6, 7:6 (7-4), 6:4
Cabeza (spanyol)-Rezai (francia, 3.) 6:3, 6:0
Pironkova (bolgár, 5.) - Torro-Flor (spanyol) 6:2, 6:2
Dominguez-Lino (spanyol)-Kerber (német) 6:4, 3:6, 6:3
Szafina (orosz)-Rus (holland) 3:6, 6:2, 6:4 
Begu (román)-Brianti (olasz) 6:4, 6:1
Arruabarrena-Vecino (spanyol)-Niculescu (román) 7:5, 6:4
Barrois (német)-Flipkens (belga) 6:3, 7:5