6:1, 6:1: Szávay kiütötte a svédet

2011.04.05. 18:33 Módosítva: 2011.04.05. 18:33

Szávay Ágnes nyolcaddöntős a 220 ezer dollár összdíjazású salakpályás marbellai tenisztornán, miután két játszmában győzött a svéd Johanna Larsson ellen.

A magyar nagyon simán nyert, 58 perc alatt végzett azzal a Larssonnal, aki mostanában már okozott bosszúságot, hiszen Acapulcóban a negyeddöntőben Arn Grétát győzte le. Most esélye sem volt.

A nyitó szett 1:1-gyel kezdődött, utána csak Szávay akarata érvényesült, egymás után tíz gémet nyert. A második játszmában, 5:0-nál Larsson még hozott egy adogatást, de így is csak két játékot tudott elvenni a magyartól.

Szávay 73 százalékosan hozta első szerváit, Larssonnak egyetlen bréklehetősége volt, de a magyar azt is hárította, returnjátéka is kimagasló volt, továbbá hétből hat bréklabdát nyert meg.

"Nagyon jól ment a játék, bár a végén egy kissé fújni kezdett a szél, ez nem nagyon zavart. A riválisom meglehetősen sokat rontott, de nem ezen múlt a meccs. Sok labdát felpörgettem a fonákjára, aztán letámadtam. Kifejezetten örülnék, ha Kuznyecova lenne a következő ellenfelem, mert van törlesztenivalóm vele szemben. Salakon még nem játszottunk és én nagyon szeretem ezt a borítást."

A következő meccsen a torna második kiemeltje, Szvetlana Kuznyecova következhet, aki minden bizonnyal legyőzi a német Mona Barthelt. Szávay eddig négyszer találkozott az orosszal, az összes partit Kuznyecova nyerte.

Szávay párosban is versenyben van még Dinara Szafinával. Orosz partnere is sikeresen vette az első fordulót, a holland Arantxa Rustot győzte le három szettben.

Eredmény

1. forduló (a 16 közé jutásért): Szávay Ágnes-Johanna Larsson 6:1, 6:1