Czink Melinda egyre jobb

2011.05.09. 14:47

Két héttel a dothani sikere után Indian Harbour Beachben is 50 ezres challenger-tornát nyert Czink Melinda. A nyolc hónapos kihagyás után visszatérő magyar a két tornagyőzelemmel a 722. helyről kapaszkodott vissza, a friss világranglista szerint újabb 75 helyet javított, már a 281.

Czink 2010-et a legjobb magyarként, a világranglista 37. helyén kezdte. Makacs könyök-, váll- és lovaglóizom sérülése miatt azonban elmaradtak az eredmények, Wimbledonban az első körben kiesett, ezután hosszabb rehabilitáció következett.

A hosszú kihagyás miatt visszacsúszott a ranglistán, az idei szezont február legvégén, az Egyesül Államokban kezdte két 25 ezres tornán: a selejtezőből jutott, fel, de egyből kiesett.

Sérülésekor igényelte a WTA-tól az úgynevezett védett rangsort, a kedvezménynek köszönhetően nyolc versenyre sérülése előtti utolsó rangsorával (72.) nevezhetett. Így indulhatott a miami és a charlestoni premiertornán is, de győznie itt sem sikerült.

A hétszázból is kicsúszott, így Ospreyben és a Dothanban is a selejtezőből kellett indulnia. Az előbbin, amelyen 25 dollár volt a tét, a negyeddöntőig jutott, az utóbbit megnyerte, három olyan teniszezőt is legyőzött, akik akkor a top150-ben álltak.

Egy héttel később a 122. Gallovits-Hall Edinától kikapott, majd a múlt héten Indian Habour Bechben megint a legjobb lett. Önbizalomnövelő, bravúros győzelmeket aratott az esélyesebb kanadai Stephanie Dubois-zal és az amerikai Irina Falconival szemben, a fináléban pedig szetthátrányból fordított és győzte le a szintén amerikai Alison Riskét.

Czink a szezonban 21 győzelemnél és hat vereségnél jár. Legközelebb Raleigh-ben, egy ugyancsak ötvenezres tornán folytathatja a felzárkózást.