Szávay gerincsérüléssel bajlódik

2011.05.10. 11:51 Módosítva: 2011.05.10. 12:31

Egy madridi vizsgálaton fáradásos törést találtak Szávay Ágnes egyik gerinccsigolyáján, ezért lehetett annyit sérült a magyar teniszező az elmúlt években. Egyelőre tüneti kezelésként szteroidinjekciókat kap, az elsőt éppen egy hete adták be neki, most derül ki, hogy a kezelés hat-e.

K EPA20080627101

A magyar játékos első mérkőzése után feladta a madridi tornát, de elmondása szerint már azon a meccsen is végig fájt a dereka. Ennek ellenére nem végigjátszotta a találkozót, mert nem akart visszaesni a ranglistán. A szintén sérült Dinara Szafina, párospartnere ajánlotta neki saját orvosát, aki megvizsgálta, CT-t javasolt, amely megállapította a törést. Az előző években MRI-vel keresték a fájdalom okát, ez ugyanakkor nem jelezte a most felfedezett sérülést.

Ha a szteroidinjekció használ, akkor ilyen sérülés mellett is lehet teniszezni, de egyelőre még keresik a valódi megoldást, természetgyógyászati módszereket sem zárnak ki. A műtétről megoszlik az orvosok véleménye, azonban feltehetően csavarozással lehetne csak megoldani, ami kihathat a játékteljesítményre és egy éves kiesést is jelentene. Szávay azt mondta, nem szeretne kés alá feküdni.

Szávay az injekció hatásától függően indulna a jövő héten Brüsszelben, és bízik benne, hogy részt vehet a jövő vasárnap kezdődő Roland Garroson, legsikeresebb Grand Slamén is. A világranglistán 40. játékos utána Wimbledonra is nevezve van, majd a budapesti tornán is indulna, de ez is a gyógyulásától függ.

A budapesti tornát tavaly másodszor nyerte meg zsinórban, majd a prágai tornán is győzött, ugyanakkor most elmondta, hogy mindkét versenyt fájdalomcsillapítókkal játszotta végig. Szerinte lehet, hogy ez hosszú távon többet ártott, mint amennyit használt, utána lebetegedett, az Egyesült Államokban antibiotikumokat kapott.

Szávay azt is bejelentette, hogy megszakítják edzőjével, Köves Gáborral a közös munkát, amelyre a sok gyógykezelés is rányomta bélyegét. Még nem tudni, ki pótolhatja, mint mondta, egyelőre szeretne meggyógyulni, most ez a legfontosabb.

A 22 esztendős magyar öt WTA-tornát nyert egyesben, pályafutása legjobbjaként 2008. április 14-én a 13. volt a világranglistán.