Teljesen elszálltak a nőknél az esélyesek

2011.05.29. 22:39 Módosítva: 2011.05.29. 22:44

Roger Federer és Novak Djokovics is nagyon meggyőző játékkal fejezte be az első hetet a Roland Garroson, miközben a nőknél az első három kiemelt közül már senki sincs versenyben.

A svájci Roger Federer nagyon meggyőző játékkal nyert 6:3, 6:2, 7:5-re honfitársa és gyakori páros partnere, Stanislas Wavrinka ellen. Wavrinka a meccs nagy részében képtelen volt felszabadultan játszani, miközben az időnként parádés pontokat bemutató és kiválóan adogató Federer alig egy óra alatt megnyerte az első két játszmát.

Roger Federer
Roger Federer

A harmadik szettben aztán alábbhagyott a harmadik kiemelt koncentrációja, így Wavrinka 3:0-ra is vezetett már, de végül így sem volt esélye a szett megnyerésére.

A második kiemelt Novak Djokovics ezúttal Richard Gasquet ellen folytatta tovább hihetetlen győzelmi sorozatát, nagyon könnyedén győzte le 6:4, 6:4, 6:2-re a franciát.

A Gasquet - Djokovics mérkőzés
A Gasquet - Djokovics mérkőzés

Végigvitte az első játszma elején megszerzett bréket, és a másodikban is beérte eggyel, a harmadikban pedig már nem tudott igazán ellenfél lenni Gasquet. A szerb zsinórban 41. meccsét nyerte meg idén.

Djokovics ellenfele a negyeddöntőben majd az Albert Montanest öt szettben, 4:6, 6:4, 3:6, 6:3, 11:9-cel, 4 óra 22 perc alatt búcsúztató Fabio Fognini lesz. David Ferrer és Gael Monfils mérkőzése sötétedés miatt félbeszakadt. 6:4, 2:6, 7:5-re vezet a francia a szetteket tekintve, azonban a negyedik játszmában Monfils esése után Ferrer brékelt, 2:0-ás vezetésétől folytatják hétfőn.

Vera Zvonarjova
Vera Zvonarjova

A női verseny egészen meglepően alakul, Caroline Wozniacki és Kim Clijsters után vasárnap Vera Zvonarjova is kiesett 6:7, 6:2, 2:6-ra Anasztaszja Pavljucsenkova ellen, ezzel az első három kiemelt közül egy sem érte meg a második hetet, amire régen volt már példa egy Grand Slamen.

Az elején úgy tűnt, hogy Zonvarjova viszonylag könnyű mérkőzés elé néz, de az alacsonyabban rangsorolt orosz a kezdeti bizonytalankodás után tie breakre mentette, és meg is nyerte az első játszmát. Zvonarjova a második szett elején megrázta magát, és a harmadikban is 2:1-re vezetett brékelőnnyel, de innentől érthetetlen hibák mellett nem tudott több játékot nyerni.

Francesca Schiavone
Francesca Schiavone

Tovább jutott viszont a címvédő Francesca Schiavone, aki nehéz ellenfelet kapott a negyedik körben, de végül döntő szettben, 6:3, 2:6, 6:4-re sikerült nyernie a tizedik kiemelt Jelena Jankovics ellen. Az ötletesen játszó Schiavone jól kezdett, de a második szettben Jankovics is összeszedte magát, hogy végül egy küzdelmes döntő játszmában, egy brék döntsön a továbbjutásról.

Szvetlana Kuznyecova
Szvetlana Kuznyecova

Wozniacki búcsúztatása után Daniela Hantuchovának nem jött össze az újabb nagy skalp. Az első szettet rövidítésben még megnyerte a szlovák, de a 2009-es Roland Garros-bajnok Szvetlana Kuznyecova innentől nagyon könnyedén nyert 6:7, 6:2, 6:3-ra. Mariona Bartoli ellen a francia 7:5, 1:0-ás vezetésénél feladta Gisela Dulko.