A labdaszedő beszaladt, Troicki hisztizett

2011.06.01. 00:20 Módosítva: 2011.06.01. 01:31

A szerb Viktor Troicki alaposan meglepődött Andy Murray elleni mérkőzésén, amikor az egyik labdaszedő fiú javában játék közben beszaladt a pályára, és majdnem összeütközött vele.

A fiú megmagyarázhatatlan módon azt hitte, hogy már vége a pontnak, miközben Troicki a hálóhoz belépve éppen lecsapást ütött. A fiú még éppen időben visszafordult, és a szerb meg is nyerte volna a pontot, azonban a játékvezető a zavaró körülmény miatt újrajátszatta a labdamenetet.

Troicki ledöbbenve térdelt le a háló előtt, egy pillanatig nem is értette, mi történhetett. "Még a tévében sem láttam ilyet, mióta teniszt nézek, soha nem volt ilyen helyzet. Csak odaugrott és megzavarta a pontomat. Nem tudok haragudni rá, de azért csalódott vagyok".

Murray és Troicki mérkőzése 2:2-es szettállás után szakadt félbe hétfőn, kedden már csak a döntő játszmát fejezték be. Végül 7:5-re a skót nyerte a szettet, ő jutott a negyeddöntőbe.

A kedden rendezett másik férfi mérkőzésen Roger Federer gond nélkül verte 6:4, 6:3, 7:6-ra a francia Gael Monfilst. Novak Djokovics Fabio Fognigni visszalépése miatt már automatikusan továbbjutott, így pénteken a svájci és a szerb mérkőzik az elődöntőben.

A nőknél ugyan a tavalyi Roland Garros-bajnok Francesca Schiavone elbukta az első játszmát, de végül 1:6, 7:5, 7:5-re sikerült nyernie Anasztaszja Pavljucsenkova ellen. Meglepetésre búcsúzott azonban a 2009-es bajnok Szvetlana Kuznyecova, aki két játszmában, 6:7, 4:6-ra maradt alul a francia Marion Bartoli ellen.