Czink kiütötte a Roland Garros-döntőst

2011.06.21. 19:26 Módosítva: 2011.06.21. 19:36

Czink Melinda okos játékkal, végig koncentráltan teniszezve 6:3, 6:4-re legyőzte a világranglista 10. helyezettjét, a tavalyi Roland Garroson döntőt játszó Samantha Stosurt a wimbledoni nyílt teniszbajnokság első körében. Stosur kiesése a torna eddigi egyik legnagyobb meglepetése.

A sérülés miatt hosszú kihagyás után visszatérő magyar játékos magabiztosan kezdett, rögtön elvette a ritmust kereső ausztrál adogatását, és már 3:0-ra vezetett, mire Stosur elkezdett ébredezni.

Az ausztrál kezdte könnyedén nyerni a pontokat adogatásánál, de Czink nem remegett meg, már gond nélkül kiszerválta a 29 perc alatt megnyert szettet.

A magyar játékos a második játszma elején sem engedett ki, keveset hibázott, míg Stosur továbbra sem találta a játékát. Czink brékkel kezdett, majd másodszor is elvette az ausztrál adogatását, aki mérgében már a földhöz vágta az ütőjét.

4:0 után tudta megint hozni az adogatását, majd sikerült elvennie Czink szerváját. Úgy tűnt, hogy fordulópont is jöhet, azonban a magyar lány nem engedte vissza a mérkőzésbe, ászt is ütve hozta 4:3-nál az adogatását. Stosur még megmentett egy nehéz játékot, Czink azonban jól bírta a nyomást és nagyon biztosan kiszerválta a meccset.

Samantha Stosur csalódott
Samantha Stosur csalódott

Czink a 64 között a svéd Sofia Arvidssont 4:6, 6:2,  6:1-re legyőző fehérorosz Anasztaszja Jakimovával játszik, verhető ellenfél. Van rá esély, hogy ahogy tavaly Arn Gréta, úgy idén is bejusson magyar játékos a harmadik körbe Wimbledonban.