Czink újra nyert, 32 között Wimbledonban

2011.06.23. 22:10

Az első körös bravúr után második mérkőzését is megnyerte Czink Melinda Wimbledonban. A magyar játékos ezúttal nem volt olyan stabil, mint a tizedik kiemelt Samantha Stosur ellen, de így is két szettben, 7:5, 6:3-ra verte a fehérorosz Anasztaszja Jakimovát.

Az első szettben a magyar lány tudott előbb brékelni, és már 5:2-re is vezetett, amikor a fehérorosz magára talált. Jakimova 5:5-tel kiegyenlített, azonban Czink koncentrált játékkal, ha nehezen is, de hozta az adogatását. A fehérorosz ezúttal megremegett, a magyar kihasználta a bréklabdáját, behúzta a szettet.

Czink jól kezdett a második szett elején, rögtön hozta az adogatását, ugyanakkor többször is eleredt az eső, és 1:0-ás vezetésénél egy hosszabb szünetre kellett menniük. A negyvenperces kihagyásból Czink jött ki jobban, brékelte ellenfelét.

Itt még visszaengedte a fehéroroszt, azonban 3:2-s vezetésénél újból elvette Jakimova adogatását, majd hozta a sajátját. A fehérorosz következő adogatásánál nem ment bele veszélyesebb labdamenetekbe, de 5:3-nál könnyedén kiszerválta a meccset.

Czink győzelmével 2010 után újból bejutott magyar teniszező a nőknél a harmadik körbe Wimbledonban. Ott a Jelena Baltacha-Shuai Peng-mérkőzés győztesével kell játszania. Egyikük sem verhetetlen, ha Czink ott is nyerne, akkor élete sikerét érhetné el, negyedik körbe még nem tudott bejutni Grand Slam-tornán. A harmadik a legjobbja, így valójában már beállította legjobb eredményét, ami Wimbledonban talán kicsit többet is ér.