no

Ettől még Lady Gaga is zavarba jött

2011.06.24. 14:08

Az önmagát is a teniszvilág Lady Gagájának nevező Bethania Mattek-Sands szokatlan szerelésben lépett pályára első körös mérkőzésén Wimbledonban, de a supervisor nagy megkönnyebülésére a mérkőzésre már levette a dzsekit.

tk3s ni23062011 0203

A hasonlat már csak azért is áll, mert éppen az énekesnő több ruháját tervező Alex Noble fejében született meg Mattek-Sands szerelése. A szabásával és a lelógó rojtokkal a country-stílust idéző dzseki ujjain óriási keléseket vagy odaragadt hógolyókat imitáló fehér teniszlabdákat raktak sorba - mindkét oldalra 12-t -, de elhelyezésükkel egy teniszlabdákból épített teknőspáncélnak is elmentek volna.

Bethanie Mattek-Sands
Bethanie Mattek-Sands

Mattek-Sands még így is megfelelt a wimbledoni hagyományoknak, miszerint csak fehérben lehet megjelenni a pályán. Az amerikai mosolyogva biztosította Pam Whytcross supervisort, hogy a játékhoz majd leveszi a felsőt. Meghagyta ugyanakkor a szeme alatti festést, amelynek segítségével kevésbé csillan bele a fény a szembe.

A teniszszerelés feldobása nem hozott szerencsét az amerikainak, aki 30. kiemeltként 6:4, 5:7, 5:7-re kikapott a selejtezőből érkezett Miszaki Doitól. Ez egyébként nem az első hasonló akció Mattek-Sandstól, a 2005-ös US Openen cowboykalapot és leopárdmintás szerelést is húzott már.

Ahhoz képest, hogy Wimbledon híres a hagyományok tiszteletéről, sok játékos kifejezetten a füvespályás Grand Slamre készül valamilyen extra szereléssel.

Roger Federernek mindig kitalálnak valamilyen újítást Wimbledonra, a svájci viselt már zakót, és hosszú nadrágot is a meccsek előtti melegítés alatt, idén pedig egy mellényben lép pályára.

Venus Williams
Venus Williams

A szerdán csak kínszenvedve, döntő szett 8:6-tal továbbjutó Venus Williams a meccsen is egyedi ruhát visel, habár stílusában egy visszafogott stílust képvisel.