Két óra alatt mindkét Williamst kiütötték

2011.06.27. 17:16 Módosítva: 2011.06.27. 18:21

Sorra hozta a meglepetéseket a hétfő délután Wimbledonban, néhány órán belül kiütötték az együtt kilenc wimbledoni bajnoki címet szerző Williams-testvéreket, és a világelső Caroline Wozniacki sem tudott továbbjutni a legjobb 16 közül.

Serena Williams-et, a torna címvédőjét 6:3, 7:6-ra verte a francia Marion Bartoli a nyolcaddöntőben. Az amerikai több nyerőt ütött és csak kicsivel hibázott többet, azonban nem hozta a tőle megszokott formát. A 2007-ben egyszer már meglepetésre a wimbledoni döntőbe jutó Bartoli jókor húzott meg védhetetlen szervákat, és az egész mérkőzésen szépen mozgatta a négyszeres wimbledoni bajnokot, aki nem tudott stabil maradni.

000 DV984523

A viszonylag könnyen eldőlt első szett után a második szorosabban alakult, Bartoli 5:5-nél elvette Serena adogatását, azonban utána képtelen volt kiszerválni a meccset. Az amerikai nagyon küzdött a kiharcolt rövidítésben, azonban végül mégis Bartoli nyerte a tie breaket és a meccset is.

000 DV984423

Serena Williams a tavalyi torna megnyerése óta egy évet hagyott ki lábsérülése miatt, év elején pedig tüdőembóliával is kórházba került. Bár játék nélkül visszacsúszott a világranglista 26. helyére, a wimbledoni sajátos kiemelési rendszer miatt a 7. kiemeltként játszott a tornán. Többek között azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy kifakadt, amiért testvérével együtt a 2-es pályára tették egy-egy mérkőzésüket, miközben a férfi sztárok végig a nagy stadionokban játszhattak.

000 DV984539

Bartoli csak nehezen jutott tovább az előző körből, az első szettet elvesztette Flavia Pennetta ellen. A második játszmában viszont meglepő módon feljavult, miután idegesen kizavarta a nézőtérről apját, aki egyben az edzője is. Három szettben megnyerte a mérkőzést. A francia lány Serena legyőzése után a negyeddöntőben Sabine Lisickivel játszik majd.

Serena búcsúja után nem sokkal jött az újabb meglepetés, a féléves kihagyás után visszatérő Venus Williams, a torna ötszörös bajnoka is sima két szettben, 6:2, 6:3-ra kiesett Cvetana Pironkova ellen. Venus túl sokat hibázott, ráadásul a rossz pillanatokban ütött ki labdákat, míg Pironkova nagyon bátrán játszotta végig a meccset.

A bolgár lány tavaly meglepetésre a mostanihoz hasonló eredménnyel verte Venust, és bejutott az elődöntőbe Wimbledonban. Azóta az összes Grand Slamen a második körben búcsúzott. A füvespályás torna azonban úgy látszik, fekszik neki, Venus elleni győzelmével idén is a negyeddöntőben van.

Ezzel még nem ért véget a hétfő délután, ugyanis a meccs elején még magabiztos világelső, Caroline Wozniacki is búcsúzott. 2 óra 35 perc alatt, 1:6, 7:6, 7:5-re győzte le a szlovák Dominika Cibulkova. A 24. kiemelt nagy küzdéssel behúzta a második szettet, és megfordította a mérkőzést a megújulásra képtelen dán ellen.

Három esélyes tehát búcsúzott, azonban bejutott a legjobb nyolc közé Marija Sarapova, aki 6:4, 6:2-re verte a Czink Melindát búcsúztató Peng Su-ajt.