Kate és William is csápolt Nadalnak

2011.06.27. 23:15 Módosítva: 2011.06.27. 23:41

Tavaly II. Erzsébet 33 év után látogatott ki Wimbledonban, most Vilmos herceg - William - és felesége, Kate Middleton vagy Katalin hercegnő nézte végig a királyi páholyból a center pálya mérkőzéseit.

Mindketten nagy teniszrajongók, Kate korábban kétszer, 2007-ben és 2008-ban is volt már titokban Wimbledonban. Éppen az előző héten hoztak nyilvánosságra egy levelet, amelyben megköszönte a szervezőknek, hogy nyugodtan, felhajtás nélkül nézhette végig a meccseket.

Vilmos herceget és Kate-et hétfőn nagy üdvrivalgás fogadta, a nézők felállva tapsoltak, amikor elfoglalták a helyüket. A pár Andy Murray és Richard Gasquet mérkőzésével kezdett, amelyen a negyedik kiemelt skót az első szettet leszámítva könnyedén győzött 7:6, 6:3, 6:2-re francia ellenfele ellen. A meccslabda után Murray integetett a közönségnek, majd külön meghajolt a felállva tapsoló hercegi pár felé.

Venus Williams kiesése után Vilmosék a világelső Rafael Nadal és Juan-Martin Del Potro mérkőzésének elejére is maradtak, és mosolyogva együtt hullámoztak a közönséggel.

Nadalt már a luxemburgi Müller is próbára tette előző mérkőzésén, de a 2009-es US Open-bajnok még komolyabb kihívást jelentett. Végül a spanyol világelső egy küzdelmes mérkőzésen 7:6, 3:6, 7:6, 6:4-gyel, 3 óra 43 perc alatt továbbjutott a negyeddöntőbe.

Mindketten nagyon jól szerváltak és figyeltek az adogatójátékaikra, részben ennek köszönhető, hogy mindössze két brék volt a mérkőzésen, a második szettben Del Potro, a negyedikben pedig Nadal tudta egyszer-egyszer elvenni ellenfele adogatását.

A színvonalat az is jól jellemzi, hogy Nadal 61, míg Del Potro 44 nyerőt ütött, és mindketten alacsonyan tudták tartani a ki nem kényszerített hibáik számát. Del Potro bombatenyereseivel rendre le tudta ütni a pályáról Nadalt, de a szett végi rövidítésekben sokkal jobb volt a spanyol, az elsőt ráadásul kettős hibával bukta el az argentin.

katecsáp

A tavalyi évet csuklóműtétje miatt kihagyó Del Potro az egyik játékban elcsúszott, ezért ápolni kellett, míg Nadal a bal bokája miatt kérte ki az egészségügyi szünetet. A spanyol mozgásán többször látszott, hogy nem teljesen egészséges, azonban a negyeddöntőben egy Del Potrónál könnyebb ellenfél, Mardy Fish várja.

A másik ágon Roger Federer is négy szettre kényszerült Mihail Juzsnyij ellen, akit 6:7, 6:3, 6:3, 6:3-ra győzött le egy hasonlóan színvonalas mérkőzésen. Novak Djokovics sokkal könnyebben, 6:3, 6:3, 6:3-mal lépett túl a francia Mihael Llodrán.