Mit csinál erre, itt tenisztorna nem lesz!

2011.08.03. 11:01

Fél órával a mérkőzése előtt esett be a 721 ezer dollár összdíjazású carlsbadi női keménypályás tenisztornára a szerb Bojana Jovanovszki, mert előtte tévedésből egy másik Carlsbadba utazott.

A tizenkilenc éves játékos egy jegyfoglalási hiba miatt a kaliforniai helyett véletlenül az új-mexikói városba érkezett meg Washingtonon, Dallason és Albuquerque-en keresztül.

"Mit csinál itt? Talán teniszezik?" - kérdezte tőle csodálkozva valaki a repülőtéren. "Igen, tenisztorna lesz" - válaszolta a teniszezőnő. "Itt? - jött az újabb kérdés.

Várakozott egy ideig az 1500 km-rel arrébb fekvő, sivatagi kisváros néptelen repülőterén, mígnem felhívta őt a verseny sofőrszolgálata, hogy várják az előcsarnokban.

"Mondtam, hogy megtalálnak, mert én vagyok ott az egyetlen ember" - mesélte Jovanovszki, aki végül kénytelen volt az éjszakát a városkában eltölteni, és másnap repült tovább a helyes Carlsbadba.

A viszontagságok aztán megtették a hatásukat, ugyanis a szerb teniszező az első fordulóban 6:3, 4:6, 6:1-re kikapott a júliusban Budapesten nyerő olasz Roberta Vincitől.