Roddick egy púp miatt kiverte a balhét

2011.09.09. 10:35

Andy Roddick egy pályahiba miatt balhézott a US Open főbírójával. A spanyol David Ferrerrel elhalasztott meccsük még tovább késett a szervezők hibájából.

A US Openen a folyamatos esőzések miatt mérkőzések maradnak el. Ha nem esik, sok versenyző akkor sem akar a csúszós pályán játszani. John McEnroe még bíztatja is a versenyzőket, hogy fogjanak össze, és ne vállalják a sérülésveszéllyel járó meccseket.

Andy Roddick megfogadta a tanácsot, egy a pályán található felpúposodás miatt balhézott.

Roddick a Ferrer elleni meccse előtt fedezte fel a hibát az egyik alapvonal közelében a Louis Armstrong Stadionban. Az eső miatt keletkezett púpot meg is mutatta Brian Earley főbírónak, aki megígérte, kijavítják a hibát.

Negyvenöt perccel később a szervezők azt jelentették, hogy a pálya száraz és biztonságos, de Roddick észrevette, hogy nem javították ki az egyenetlenséget. Ekkor vesztette el türelmét és Earleyre támadt, hogy mit is keresnek még itt ezen a pályán.

Roddick és Ferrer eredetileg kedd este játszott volna egymással, de több mint 40 órával elhalasztották a meccsüket.

Az amerikai ezért is húzta fel magát, mert a győztesnek a halasztás miatt két egymást követő napon is játszani kell, és ha a centerpályához ragaszkodnak, akkor még kevesebb pihenő idejük lesz. "Azt hiszem már eljutottunk arra a pontra, amikor már nekünk kéne elsőbbséget élveznünk, és nem annak, hogy mit láthatnak a nézők" - mondta a főbírónak.

A mérkőzést végül áttették egy külső pályára, ahol 10 ezer néző helyett, csak 584 tudta megnézni a meccset. Roddick kilenc éve nem játszott a US Openen ilyen kevés néző előtt.

A mérkőzést Roddick nyerte négy játszmában, 6:3, 4:6, 6:3, 6:3-ra.