Kafelnyikov és Santoro remekelt a Tennis Classicon

2011.10.29. 20:09

Óriási közönségsikert aratott szombaton a Papp László Sportarénában a Tennis Classics elnevezésű viadal, melyen a közelmúlt és a jelen legjobbjai szerepeltek.

A legendák csatájának első meccsén, amelyre közel telt ház, több mint hatezer néző volt kíváncsi, két ellentétes stílust képviselő játékos csapott össze: Fabrice Santorót a zseniális megoldások jellemezték, míg riválisa, Richard Krajicek, a holland óriás az erőtenisz képviselője volt. Az összecsapást a francia nyerte meg: Santoro az első játszmában nagyszerűen játszott, 4:4 után elvette ellenfele adogatását, majd simán hozta a szettet. A folytatásban azután nem kérdés, 6:1-re győzte le az 1996-os wimbledoni bajnokot. A meccs után természetesen mindketten egymást dicsérték:

„A második játszmában kissé elfogyott az erőm, de Fabrice egyébként is remekül teniszezett” - így Krajicek.

„Nagyon élvezetes játék volt egy remek ellenféllel - fogalmazott Santoro, aki arra a kérdésre, hogy tavaly miért vonult vissza, csak ennyit mondott: „21 évig profiskodtam, elég volt.”

A folytatásban az esemény versenyigazgatója, Taróczy Balázs egykori tanítványa, a szintén wimbledoni bajnok horvát Goran Ivanisevic és a kétszeres Grand Slam-győztes orosz Jevgenyij Kafelnyikov csapott össze. Az első szettben gyorsan elnyerte Ivanisevic szerváját, majd előnyét végig megtartotta (6:4). A folytatásban egészen 5:5-ig fej fej mellett haladtak, aztán az orosz ismét megvillant, brékelte a horvát adogatását, könnyedén hozta a sajátját, ezzel vége lett a mérkőzésnek(7:5).

Profi korukban 15-ször játszottak egymással, Ivanisevic tízszer győzött, míg Kafelnyikov ötször, de az első és az utolsó meccsüket is az orosz nyerte.

„Mindig szerettem Gorannal játszani, most is így volt” - mondta Sydney olimpiai bajnoka.

A folytatásban a jelen két kiválósága, a francia Gael Monils és a spanyol Fernando Verdasco játszott egymással.