Djokovics másfélmillióért sérült meg

2011.11.11. 13:03

Sérülése miatt nem állt ki pénteki negyeddöntős mérkőzésére a világelső Novak Djokovics a párizsi fedettpályás férfi tenisztornán Ellenfele, a francia Jo-Wilfried Tsonga játék nélkül jutott az elődöntőbe.

Djokovics a jobb vállára panaszkodva mondta le a mérkőzést saját honlapján.

"A teljesítőképességem határáig elmentem, de a tegnapi mérkőzésen súlyosbodott a helyzet. Ebben a szituációban az egészségem az első, kénytelen vagyok visszalépni, még ha profi játékosként kedvem lenne is játszani az energiáim végső felhasználásával. Elnézést kérek azoktól, akik jegyet váltottak a mérkőzésre, hogy lássanak engem teniszezni. Hosszú volt az idény, minden meccsemen maximális odaadással küzdöttem, a testem most pihenőért könyörög" - mondta Djokovics.

000 Par6635828
Fotó: Fabrice Coffrini

Djokovics szerdán 1,6 millió dollárt (364,8 millió forint) kapott azért, hogy pályára lépett az első mérkőzésén. A versenyeket szervező ATP szabályzata szerint ha a világranglista vezetője egy idényben mind a nyolc, úgynevezett 1000-es (korábban mester-) viadalon elindul, kétmillió dolláros bónusz a jutalma, ha egyet kihagy, akkor 1,6 milliót kap, ha kettőről hiányzik, akkor semmit sem kap. Djokovics a sanghajit már kihagyta, de cáfolta azokat a vádakat, hogy csak a  prémium miatt indult el Párizsban.

Eredmények, negyeddöntő:

Djokovics (szerb, 1.)-Tsonga (francai, 6.) - Tsonga játék nélkül jutott tovább
Ferrer (spanyol, 4.)-Isner (amerikai)
Monaco (argentin)-Federer (svájci, 3.)
Murray (brit, 2.)-Berdich (cseh, 5.)