Djokovics nagyon kikapott a világbajnokságon

2011.11.23. 22:57 Módosítva: 2011.11.23. 23:01

A spanyol David Ferrer nagyszerű játékkal 6:3, 6:1-re verte a világelső Novak Djokovicsot az évzáró világbajnokságon Londonban. A szerb háromszor annyi ki nem kényszerített hibát ütött, mint Ferrer, aki viszont az első szervája mögött mindössze két pontot veszített el az egész mérkőzésen.

Az első szettben 3:2-ig még fej-fej mellett haladtak, innentől azonban Ferrer négy játékot nyert zsinórban, és a második szettben is rögtön 3:0-ás vezetéssel nyitott. A világbajnokság előtt vállsérüléssel küszködő Djokovics érthetetlen hibákat ütött, 40-15-ről is el tudott veszteni biztosnak tűnő adogatásokat.

Második csoportkörös győzelmével Ferrer már bejutott az A csoportból az elődöntőbe, ahogy kedden Roger Federer is a másik négyesből. A spanyol ugyanakkor az egyetlen játékos a mezőnyből, aki még szettet sem veszített Londonban. A meccs után azt mondta, hogy a Djokovics elleni volt a legjobb mérkőzése az egész évadban.

A másik továbbjutó hely sorsa az utolsó csoportmeccseken dől el Djokovics, vagy Tomas Berdych között, miután a cseh is megszerezte első győzelmét. A sérülés miatt visszalépő Andy Murray helyére beugró tartalékot, Janko Tipszarevicset verte 2:6, 6:3, 7:6-ra, és meccslabdát is hárított a szerb ellen.