Nadal: Még csak nem is játszottam rosszul

2011.11.23. 10:31

Önkritikusan nyilatkozott és ellenfelét dicsérte Rafael Nadal, aki kedden mindössze egy óra alatt sima vereséget szenvedett a címvédő Roger Federertől a férfi teniszezők londoni, 5,93 millió euró összdíjazású, évzáró Mesterek Kupáján.

A két volt világelső 26. - és legegyoldalúbb - csatáját 6:3, 6:0-ra nyerte a svájci, aki így is csak 9-17-re áll kettejük párharcában.

„El kell fogadnom ezt az eredményt és gratulálnom kell Rogernek, mert fantasztikusan játszott - mondta szokásos sportszerűségével a spanyol. - Mindent megpróbáltam, és még csak nem is játszottam rosszul, de ez kevés volt, mert ő az egész mérkőzésen alig követett el egy-két hibát, és agresszíven rohamozott. Nem adom fel, küzdök tovább, mert ha megnyerem a következő meccsemet, még bejuthatok az elődöntőbe.”

000 DV1081566
Fotó: Glyn Kirk

Nadal hétfőn vállproblémái miatt nem tudott edzeni, de kedden százszázalékos állapotban volt.

„Az elejétől a végéig nagyszerű meccs volt - összegzett a 30 éves Federer, aki 2:2 után 11 gémből 10-et megnyert. - Azt tettem, amiben reménykedtem: az alapvonalról irányítottam, jól adogattam, és kiszorítottam Rafát a pályáról. Van úgy, hogy semmi sem sikerül, én is így jártam ellene a 2008-as Roland Garros-döntőben.”

Az erőviszonyokat jól szemlélteti, hogy a svájci 28 nyerő ütésével szemben Nadal mindössze négyet tudott bemutatni a csoportkör legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzésén.