Nadal kiesett a világbajnokságon

2011.11.25. 00:31 Módosítva: 2011.11.25. 00:32

A világranglista 2. helyezettje, Rafael Nadal kiesett az évzáró teniszvilágbajnokságon Londonban. A spanyolt nagy küzdelemben, 2 óra 42 perc alatt 7:6, 4:6, 6:3-ra győzte le Jo-Wilfried Tsonga.

Mindkét játékos 1-1 győzelemmel érkezett, ezért az utolsó csoportmeccs tétje az elődöntőbe jutás volt. Tsonga végig lendületesebb és agresszívebb volt, a még mindig formán kívül teniszező Nadal ugyan nagyon küzdött, de ezúttal ez nem volt elég. Tsonga ugyan több ki nem kényszerített hibát ütött, de háromszor annyi nyerő ütése volt, mint Nadalnak.

Az első szettben fej-fej mellett jutottak el a tie breakig, amelyet azonban már 7-2-re húzott be a francia, ezzel megszerezte a vezetést a meccsen. A második játszma sem hozott kisebb küzdelmet, mindketten nagyon őrizték adogatásaikat, de Nadal nagyon odatette magát, amikor Tsonga a szettben maradásért adogatott, és a negyedik játszmalabdáját már megcsinálta.

Miután a spanyol kiegyenlített, úgy tűnt, hogy innen már ő van mentális fölényben, de ehhez képest szinte a semmiből elveszítette második adogatását a döntő játszmában, majd Tsonga gyorsan semmire hozta a sajátját. A francia ki tudta használni Nadal hibázgatásait, és másodszor is brékelt, majd pedig az is belefért, hogy 5:2-nél az adogatását kettős hibával bukva képtelen volt kiszerválni a meccset. Nadal ugyanis pontot sem tudott szerezni következő szervajátékában.

Tsonga továbbjutása nem meglepő, Roger Federer mellett az év végén a leginkább lendületben lévő játékos, a svájci ellen döntőt játszott két hete Párizsban. A B csoport másik találkozóján a már a mérkőzés előtt is biztosan elődöntős Federer 6:1, 3:6, 6:3-ra legyőzte Mardy Fisht, ezzel mindhárom csoportmeccsét megnyerte, és a torna legnagyobb esélyese.

Nadal éppen a világbajnokságra, és az utána következő Davis Kupa-döntőre hivatkozva tartott október 13-a után hathetes pihenőt, lemondta részvételét a párizsi tornán. A sérülések miatt még mindig nem teljesen egészséges spanyolnak jövő hétvégén a Juan-Martin Del Potro vezetésével felálló argentinok ellen kell odatennie magát a Davis Kupa-döntőben.

Nadal a világbajnokság előtt emellett azt mondta, hogy azért is kellett kihagynia most év végén, hogy nemcsak Londonban tudjon jól játszani, de egyáltalán a jövő év elején megfelelő formában kezdhesse az újabb szezont januárban. Bővebben>>>