Federer újabb rekordot dönthet vasárnap

2011.11.26. 18:02 Módosítva: 2011.11.26. 23:23

A címvédő Roger Federer különösebb megerőltetés nélkül győzte le 7:5, 6:3-ra a tornán nagy formában teniszező David Ferrert az évzáró londoni világbajnokság elődöntőjében. A vasárnapi döntőben Jo-Wilfried Tsonga lesz az ellenfele.

Fotó: Glyn Kirk

Ferrer hiába játszott meggyőzően az elmúlt hetekben, Federer eddigi összes találkozójukat megnyerte, és a 12. alkalommal sem szakadt meg a sorozat.

Az első szettben mindketten nagyon koncentráltak az adogatásaikra, Ferrer bréklabdát is hárítani tudott, de Federer 5:5-nél végül fokozta a nyomást. Elvette a spanyol adogatását, majd könnyedén hozta a sajátját.

Ferrer a második szett elején rögtön bukta a szerváját, majd a játszma végén másodszor sem tudta hárítani a bréklabdát, és ezzel Federer behúzta a meccset. A svájci századszor jutott be egy ATP-torna döntőjébe.

Hosszú évek óta először csak világranglista-negyedikként érkezett Londonba az évzáró világbajnokságra, mégis a címvédő Federer a torna legnagyobb esélyese. Miközben legnagyobb riválisai, beleértve az egészen elképesztő szezont záró, világelső Novak Djokovicsot, sérülésekkel küszködnek, a svájci két tornagyőzelemmel a háta mögött érkezett az O2 arénájába.

Fotó: Daniel Sorabji

Bázelben és Párizsban is nyert, és Londonban is bombaformában teniszezik, a csoportmeccsek alatt eddigi legegyoldalúbb mérkőzésükön régi riválisát, Rafael Nadalt is lemosta a pályáról.

Federer ellenfele vasárnap Jo-Wilfried Tsonga lesz, aki egy nehéz meccsen, 6:3, 7:5-re legyőzte a cseh Tomas Berdychet. A svájcinak két héten belül harmadszorra kellene legyőznie francia ellenfelét, akit a párizsi torna döntőjében, és a csoportkörben is felülmúlt. Tsonga ugyanakkor talán a leginkább lendületben lévő játékos volt év végén Federeren kívül, így nagyon odateheti magát a döntőben.

Ha a svájci a döntőt is megnyeri, akkor újabb rekordot állíthat fel, elsőként nyerheti meg hatodszor is az évzáró világbajnokságot.