Olga, Liliána
20 °C
35 °C

Egyszerre távozott a két Davis Kupa-döntős kapitány

2011.12.15. 12:22

Egyszerre távozott posztjáról az idei tenisz Davis Kupa-döntő mindkét csapatának, a győztes spanyol, valamint az argentin válogatottnak a szövetségi kapitánya.

Albert Costa, a december 4-én diadalmaskodó csapat vezetője a jövőben a spanyol szövetség nemzeti csapataiért felelős koordinátora lesz, az ő felügyelete alá tartozik majd a DK- és Fed Kupa-, valamint az olimpiai együttes.

Costa, akivel 2009-ben és idén is bajnok lett a spanyol férfi válogatott, azt mondta: a sikeres három év után új kihívásra vágyott. Utódjáról később döntenek.

Ezzel szemben a végső sikerről lemaradt argentin együttes vezetőjének, Modesto Vázqueznek nem hosszabbították meg a most lejárt, három éve érvényben lévő szerződését. Egyrészt nyilván azért, mert a csapat immár négy elveszített fináléval még mindig első DK-sikerére vár, másrészt - mint ahogy azt a távozó kapitány jelezte - nagyon nem jött ki az egyik legjobb argentin teniszezővel, David Nalbandiannal.

A játékos csak párosban kapott lehetőséget, pedig egyesben is szeretett volna pályára lépni. A fináléban Juan Martin del Potro és Juan Monaco vívta az egyes találkozókat. "Helyet akart magának, de én nem adtam. Nem akartam, hogy az egész csapat úgy táncoljon, ahogy az egyik játékos fütyül. Nem látom, hogy pozitív szerepe lenne a csapaton belül" - fogalmazott Vázquez.

Utódja meg nem erősített hírek szerint az egykori játékos, Martin Jaite lesz.