Könnyebb csoportban a magyar Fed-válogatott

2012.01.09. 16:20

Viszonylag könnyebb csoportban küzdhet a továbbjutásért a magyar női teniszválogatott: a Fed-kupa euro-afrikai zónájának január végén esedékes csoportmérkőzéseire Izraelben kerül sor.

A viadal honlapja szerint a hétfői sorsoláson eldőlt, hogy Barátosi Levente együttese Svédország, Görögország és Bosznia-Hercegovina társaságában a B csoportban kapott helyet.

A Fed Kupa-kapitány egy hete jelölte ki csapatát a sorozatra: Jani Réka-Luca, Babos Tímea, Marosi Katalin és Bulgakova Vaszilissza kapott helyet a válogatottban. A rangelső Arn Gréta, aki 29 helyet rontva jelenleg a 92. a világranglistán, nem tudott megegyezni a feltételekről a szövetséggel, ezért nem vállalta a játékot. Arn a múlt héten címvédőként már az első körben kiesett az aucklandi tornán és vasárnap Hobartban is a nyitó fordulóban búcsúzott.

Szávay Ágnes, a korábbi magyar ranglistavezető május óta gerincsérüléssel bajlódik, visszatérése egyelőre bizonytalan.

A Fed Kupa euro-afrikai zóna I. csoportjának mérkőzéseit január 30. és február 6. között bonyolítják le Eilatban. A 15 válogatottat három négyes és egy hármas csoportba sorolják, és a csoportgyőztesek kieséses rendszerben mérkőznek a feljutásért. A két továbblépő gárda a Világcsoport rájátszásában folytathatja a küzdelmet.