Teljes erőből kilőtte Berdychet

2012.01.22. 11:35

Többen fújoltak a közönségben a meccs utáni interjú alatt, amiért a hetedik kiemelt Tomas Berdych nem fogott kezet mérkőzése végén Nicolas Almagróval, akit 4:6, 7:6, 7:6, 7:6-ra győzött le a negyeddöntőbe jutásért az Australian Openen.

Berdych azon sértődött meg, hogy szerinte ellenfele szándékosan testre szánta az egyik keményen megütött labdát meccs közben, amely a cseh felkarját találta el.

A tizedik kiemelt spanyol ugyan azonnal elnézést kért, de Berdych láthatóan ingerülten elfordult. Végül a meccs végén Berdych ugyan odaintett a háló felé menet Almagrónak, de látványosan csak a vezetőbíróval fogott kezet.

Almagro Berdych felkarját lőtte ki, a cseh viszont a meccsen egy rendkívül hosszúra ütött szervájával éppen ágyékon találta az egyik vonalbírót, aki fájdalmas arccal csuklott össze egy pillanatra. Berdych a negyeddöntőben majd a második kiemelt Rafael Nadallal mérkőzhet, aki megerőltetés nélkül győzte le honfitársát, Feliciano Lopezt.

Az alsó ágon kialakult a másik negyeddöntő párosítása is, Roger Federer találkozik majd Juan-Martin Del Potróval. Az argentin Philipp Kohlschreibert verte sima három szettben, míg a harmadik kiemelt svájci a fiatal ausztrál tehetséget, Bernard Tomicot múlta felül.

Tomic ugyan koncentráltan kezdett, és az első szettben sokáig ellenfele volt Federernek, azonban a fontos pontokban a svájci volt a jobb. A 6:4-re megnyert első szett után a következő kettőt már 6:2-re húzta be, miközben a szokásosnál is több nagyszerű fonák egyenes nyerőt, és pazar nyeséseket mutatott be.