Djokovics oktatta Ferrert Melbourne-ben

2012.01.25. 17:45

A felső ágon is kialakult az elődöntő párosítása a férfiaknál az Australian Openen, az első kiemelt és címvédő Novak Djokovics játszik majd a negyedik kiemelt Andy Murray-vel.

Djokovics az egyébként nagy formában teniszező, és ötödik kiemelt David Ferrert győzte le három szettben 6:4, 7:6, 6:1-re. Az aucklandi felvezető versenyt megnyerő spanyolnak a második szett végén jó esélye volt a játszma megnyerésére, 4-1-re vezetett már a tie breakben, azonban innen már nem nyert pontot. Djokovics ugyanakkor az egyik pontnál meghúzta a jobb combját, kérdés, mennyire hátráltatja majd ez a későbbiekben.

Andy Murray ennél is simábban nyert a világranglistán egyre feljebb kapaszkodó Nisikori Kej ellen, akit 6:3, 6:3, 6:1-re győzött le.

000 DV1109095
Fotó: Torsten Blackwood

Ez egyben azt is jelenti, hogy a férfiaknál nem született igazán nagy meglepetés, az első négy kiemelt jutott az elődöntőkbe. Magyar idő szerint csütörtök reggel 2005 óta először játszik majd egy Grand Slam elődöntőjében egymással Rafael Nadal és Roger Federer, míg Djokovics és Murray majd péntek reggel mérkőzik meg egymással.

Federerék előtt még mindkét női elődöntőt is lejátsszák Melbourne-ben csütörtökön. A címvédő Kim Clijsters a harmadik kiemelt Victoria Azarenkával kezd, utánuk pedig Marija Sarapova és a második kiemelt Petra Kvitová mérkőzik egymással.