Arn-Babos-döntő lehet Monterreyben

2012.02.25. 08:22

Arn Gréta és Babos Tímea is továbbjutott a 220 ezer dollár összdíjazású monterreyi salakpályás női tenisztorna negyeddöntőjéből.  

Arn rögtön elvette a világranglistán 106. Nyina Bratcsikova adogatójátékát, az orosz visszabrékelt, innentől Arné volt a szett, és a következő öt játékot megnyerve 6:1-re hozta az elsőt.

A második is brékelésekkel kezdődött, 2:2 után a világranglistán 68. magyar elment 5:2-re, az orosz innen kiegyenlített. Arn megnyerte a következő játékot, két meccslabdája is volt, de nem élt velük, aztán egy esőszünet után (emiatt négy óra hosszú lett a meccs) rövidítésben megnyerte a meccset, a döntőért a ranglistán 110. román Alexandra Cadantuval játszik.

A másik elődöntőben Babos Tímea is két szettben győzött a világranglistán nála négy hellyel előrébb álló, 103. Patricia Mayr-Achleitner ellen. Az első szettben a magyar egyszer hozta az adogatását, az osztrák egyszer sem, ezt Babos 6:4-re nyerte.

A másodikat 6:2-re hozta a magyar teniszező, és 67 perc alatt az elődöntőbe jutott, ahol egy top ötvenes játékos, a világranglistán 36., a mexikói Monterreyben második helyen kiemelt olasz Sara Errani jön, de Babos nagyon jó formában van.

Az elődöntők magyar idő szerint szombat este tízkor kezdődnek, először Babos játszik Erranival, utána Arn Cadantuval. A döntő vasárnap este tízkor lesz.

Eredmény

Egyes, negyeddöntő:
Arn Gréta (6.)-Bratcsikova (orosz) 6-1, 7-6(6)
Babos Tímea - Mayr-Achleitner (osztrák) 6-4, 6-2
Sara Errani (olasz, 2.) -Mandy Minella (luxembourgi) 6-1, 6-2
Alexandra Cadantu (román)-Lourdes Dominguez Lino (spanyol, 8.) 6-2, 6-0

A szombati elődöntő párosítása:
Cadantu - Arn Gréta
Errani - Babos Tímea