Nadal: Kék salakon nem játszom többet

2012.05.11. 15:42

A tenisz-világranglista második helyén álló Rafael Nadal váratlan csütörtöki veresége után bejelentette, ha kék színű marad a madridi salak a jövő évi versenyre, nem fog indulni.

Nadal 2010-ben megnyerte a tornát, idén már az edzések után panaszkodott, zavarta a mozgását a kék színű borítás. „Ez a pálya destabilizálja a játékomat” – tette egyértelművé. „Nem olyan a lábmunkám, mint szeretném, így nem tudom úgy megütni a labdát, ahogy szeretném. Jövőre nem akarom ugyanennek kitenni magam.”

Djokovicsnak sem tetszik ez a szín, ő nem volt annyira határozott, mint riválisa, de kijelentette, remélhetőleg utoljára kell játszaniuk rajta.

000 ARP3169565
Fotó: Javier Soriano

A torna szervezője, Ion Tiriac román milliárdos azzal érvelt, hogy az ő idejében a párizsi Roland Garros salakja szürke volt, és nem okozott gondot nekik azon játszani. Nadal ellenben azzal érvelt, a kék szín többnyire gyors felületet jelent, míg salakon lassabban pattannak a labdák.

Nadal ugyanakkor a Verdasco elleni vereséget nem fogta a kék salakra, inkább csak önmagát okolta, mert 5:2-es vezetésénél tizenöt-semminél nagyon fontos pontot hibázott a döntő szettben. Végül 7-5-tel veszítette el a meccset.