Ivanovics akár sorban áll a zuhanyzóért

2012.06.02. 16:18

Egyik meglepő szokásáról beszélt Ana Ivanovics a Roland Garroson, a szerb teniszező ugyanis mindig kizárólag ugyanazt a zuhanyt használja az öltözőben. „Még ha van is tíz másik szabad, akkor is megvárom, amíg az enyém felszabadul" – mondta a francia L'Equipe-nek.

A szerencsezuhany ugyanakkor nem segített pénteken Ivanovicsnak, aki három szettben kikapott 6:1, 5:7, 3:6-ra a legjobb 16 közé jutásért rendezett mérkőzésén Sara Errani ellen. Ivanovics mellett pénteken búcsúzott a női mezőny 3. kiemeltje, Agnieszka Radwanska is, aki nagyon simán, 6:1, 6:2-re kapott ki Szvetlana Kuznyecovától. Gond nélkül jutott azonban tovább az első kiemelt Victoria Azarenka, és a második kiemelt Marija Sarapova is.

000 DV1181233
Fotó: Patrick Kovarik

Nem Ivanovics ragaszkodott azonban egyedül egy megszokott dologhoz a Roland Garroson. A hatszoros bajnok Steffi Graf mindig kizárólag a 19-es szekrényt volt hajlandó használni, és visszavonulása után a szervezők a német játékos előtt tisztelegve neki ajándékozták a szekrény ajtaját. A női öltözőben azóta nincs is 19-es szekrény, az ajtót 18bis-re cserélték ki.

A férfiaknál a pályán is feltűnő szokásairól ismert Rafael Nadalról mesélték többen, hogy néhány éve Wimbledonban rendszeresen leendő ellenfele orra előtt melegített látványosan az öltözőben: ugrált, futkosott, ami többek szerint akár mentális hadviselés része is lehetett.