Sarapova óriási lehetőség kapujában

2012.06.09. 12:42

A jövő héttől már mindenképpen világelső Marija Sarapova nagy lehetőség előtt áll, az Australian Open (2008), Wimbledon (2004) és a US Open (2006) után szombaton Sara Errani ellen megnyerheti a Roland Garrost is. Ezzel megcsinálná a karrier Grand Slamet, vagyis mind a négy nagy tornán legalább egyszer győzne, ami Serena Williams óta nem sikerült senkinek a női mezőnyben.

Már a torna előtt Sarapova volt a Roland Garros legnagyobb esélyese, mostani formáját jól jelzi, hogy Stuttgartban és Rómában is nyerni tudott salakon, előbbin a világelső Azarenkát, utóbbin pedig a Roland Garros címvédőjét, Li Nát győzte le.

Marija Sarapova
Marija Sarapova
Fotó: Pascal Guyot

Habár ő a rutinosabb a két finalista közül, Sarapovának is új helyzetet jelent, hogy először játszik a döntőben a Garroson. Mindenképpen Sarapova a mérkőzés esélyese, azonban oda kell figyelnie, mivel részben saját hibái miatt is elbukta a tavalyi wimbledoni és az idei melbourne-i döntőt is. Igaz, az adott időszakban éppen szárnyaló Petra Kvitova (őt most az elődöntőben búcsúztatta) és Victoria Azarenka ellen.

Errani korábban a második körig jutott csak a Garroson, bár idei formája már előrevetítette a meglepetést. Hihetetlenül jó salakszezont zár: megnyerte az acapulcói, a barcelonai és a budapesti tornát, mielőtt döntőbe jutott volna a Roland Garroson. Az olasznak korábban összesen két tornagyőzelme volt még 2008-ból.

Sara Errani
Sara Errani
Fotó: Thomas Coex

A huszonkettedik kiemelt a döntőig legyőzte a torna 2008-as és 2009-es bajnokát, Ana Ivanovicsot és Szvetlana Kuznyecovát, majd a 10. kiemelt Angelique Kerber és a 2010-es Garros-döntős, tavalyi US Open-bajnok Samantha Stosur sem tudta megállítani.

Az is lökést adhat neki, hogy párospartnerével, Roberta Vincivel pénteken megnyerte a Roland Garrost női párosban (idén ezzel már hatodik tornagyőzelmét aratta az olasz páros).

Sara Errani és Roberta Vinci
Sara Errani és Roberta Vinci
Fotó: Thomas Coex

A női döntő szombaton délután háromkor kezdődik Párizsban.