Nalbandian megint kifakadt, Venus kiesett

2012.06.26. 11:48

Rögtön néhány meglepetéssel indult Wimbledon első napja, de a legnagyobb játékosok különösebb nehézség nélkül jutottak a második körbe. A magyar teniszezők közül Babos Tímea is megnyerte mérkőzését.

A nap legnagyobb meglepetése a hatodik kiemelt, és 2010-es döntős Tomas Berdych kiesése, akit három rövidítésben eldőlt szettben búcsúztatott a lett Ernests Gulbis. A világranglista 87. helyezett Gulbisról korábban is tudni lehetett, hogy jó játékkal a legjobbak ellen is van esélye, ezúttal pedig elsősorban nyerőkben tudta felülmúlni Berdychet (kétszer annyit, 62-t ütött).

Ernests Gulbis
Ernests Gulbis
Fotó: Dylan Martinez / Reuters

Könnyedén vette az első fordulót a világelső Novak Djokovics és a hatszoros bajnok Roger Federer is. Alejandro Falla viszont öt szettben kiütötte a tizenegyedik kiemelt, két éve éppen itt Wimbledonban minden idők leghosszabb teniszmeccsét (döntő szett 70:68 lett a vége) megnyerő John Isnert.

David Nalbandian is sima három szettben, 6:4, 7:6, 6:2-re kapott ki Janko Tipszarevicstől. A Queen's-i torna döntőjében egy vonalbíró megrúgása miatt leléptetett argentin ezúttal a meccs után fakadt ki a vezetőbíróra, amiért bréklabdánál hibásan bírálta felül a második szettben az egyik pontot. Egyébként érdekesség, hogy Nalbandian már akkor is kiemelt lett volna a harmadik Grand Slamen, és így nem kerül szembe rögtön a nyolcadik kiemelttel, ha csak elveszíti a Queen's-i döntőt, a leléptetés miatt viszont egyetlen pontot sem kapott a felvezető tornán.

David Nalbandian pöröl a főbíróval
David Nalbandian pöröl a főbíróval
Fotó: Suzanne Plunkett / Reuters

A nőknél a nagy nevek közül egyedül Venus Williams búcsúzott már az első körben, az orosz Jelena Vesznyina nagyon simán, 6:2, 6:3-mal küldte haza a krónikus fáradtsággal együtt járó Sjögren szindrómával diagnosztizált teniszezőt.

Venus Williams búcsúzik
Venus Williams búcsúzik
Fotó: Toby Melville / Reuters

Könnyedén jutott viszont tovább a legnagyobb esélyes Marija Sarapova, és az utolsó Wimbledonján szereplő Kim Clijsters is győzelemmel mutatkozott be. 6:2, 6:4-re legyőzte Jelena Jankovicsot.

A három magyar lány közül már hétfőn pályára lépő Babos Tímea nagy csatában, 6:4, 4:6, 6:3-ra legyőzte a világranglista 123. Melanie Oudint. A második körben majd a s'hertogenbosch-i felvezető tornát megnyerő Nadja Petrova lesz az ellenfele.