Félresiklott a láb közötti ütés?

2012.06.30. 18:21 Módosítva: 2012.06.30. 19:30

Szerencsétlenül találta el a mérkőzés végén bemutatott láb közötti ütést Julien Benneteau, aki élete meccsét veszítette el péntek este, Wimbledonban, Roger Federer ellen, noha kétszettes előnyben is volt. (A mérkőzésről bővebben itt>>>)

A döntő szettre már egyértelmű volt, hogy Federer behúzza a hihetetlen izgalmakat tartogató mérkőzést. Benneteau ápolást is kért, a lába is begörcsölt, ennek ellenére az utolsó pontoknál egy átemelésre válaszul megpróbált egy közönségszórakoztató láb közötti ütést, amely azonban a hálóban kötött ki.

A felvételekből az is látszik, hogy a francia mintha megütné magát, és az ágyékához kapna, de a közeli képek alapján végül elneveti az egészet.

Mennyire fájhatott?

A láb közötti ütés az elmúlt években egyre többször kerül elő a teniszmérkőzéseken. Federertől különösen látványosakat láthattunk, Djokovics pedig azzal viccelt egy riporteri kérdésre, hogy „neki más van a lába között". A tavalyi budapesti Tennis Classics gálán Gaël Monfils és Fernando Verdasco is szórta a láb közötti ütéseket.

Tavaly Andy Murray mutatott be egymás után több láb közötti nyerőt is a füves pályás tornákon, előbb a queen's-i döntőben, majd Wimbledonban Ivan Ljubicic ellen is. Akkor a skót elismerte, hogy az ütésnek megvan a maga kockázata, a rontás pedig fájdalmas lehet.