Túl piros volt a cipője, le kellett vennie

2012.06.30. 18:40 Módosítva: 2012.06.30. 19:30

A wimbledoni hagyományok legendásak, ennek megfelelően a szervezők vasszigora le is sújtott Radek Stepanekre. A cseh versenyző még fényes piros-kék színű cipőben érkezett meg a pályára a Novak Djokovics elleni meccsére, azonban addig nem kezdhette meg a játékot, amíg le nem cserélte azt. (A meccsen az első szettet végül ugyan megnyerte, de 4:6, 6:2, 6:2, 6:2-re a világelső jutott tovább a negyedik körbe.)

A tornát rendező All England Club szabályzata szerint az öltözékeknek „túlnyomórészt fehéreknek", a márkajelzéseknek pedig visszafogottaknak kell lenniük. A szervezők a folyamatos nyomás ellenére sem engednek a ruhákra már több mint száz éve vonatkozó elveikből.

Radek Stepanek a cipőcsere után
Radek Stepanek a cipőcsere után
Fotó: Leon Neal / AFP

Viszonylag ritkán fordul elő a Stepanekéhez hasonló eset, mivel a teniszezők felszereléseinek gyártói is külön szettekkel készülnek Wimbledonra. Az első héten ugyanakkor már John Isnernek is le kellett mondania egy csuklószorítóról, míg Fabio Fognininek a fejkendője végéből kellett levágni egy darabot, mivel a megengedettnél hosszabb volt.