Murray-t és Tsongát sem zavarta meg az eső

2012.07.03. 19:03 Módosítva: 2012.07.03. 19:04

Sok hétfőről áthúzódó mérkőzést kellett kedden befejezni Wimbledonban, ahol a továbbra is hol rákezdő, hol abbamaradó esővel is együtt kell élniük a játékosoknak. Andy Murray, Jo-Wilfried Tsonga és Serena Williams is továbbment.

Többen is bírálták a szervezőket, amiért hétfőn este nem mozgatták át Andy Murray eső miatt félbeszakadt mérkőzését az 1-es pályáról a fedett centerpályára, de a skót végül azon a pályán fejezte be a kedden is esőszünetekkel tüzdelt mérkőzését, amelyiken elkezdte.

Andy Murray
Andy Murray
Fotó: Glyn Kirk

Marin Cilic-nek nem sok esélye volt, Murray nagyon élt, minden labdát elért a pályán, és ha esélye kínálkozott, átvette a kezdeményezést is. 7:5, 6:2, 6:3-ra győzött a skót. „Visszamentem, átvettem a pólómat, beszéltem kicsit Ivannal (Ivan Lendllel, az edzőjével), hallgattam egy kis zenét" – mondta az újabb esőszünet alatt az öltözőben töltött időről Murray, akiről az is kiderült, hogy a 21 éves Ed Sheeran az egyik kedvence.

Murray ellenfele a negyeddöntőben majd a hatodik kiemelt David Ferrer lesz, aki impozáns játékkal győzte le Juan-Martin Del Potrót 6:3, 6:2, 6:3-ra. Del Potró bal térdét ápolni kellett, miután elcsúszott az alapvonalnál még az első szett közepén. Az idei füvespályás szezonban különösen eredményes Ferrer később úgy vélte, ez volt a legjobb mérkőzése ezen a borításon.

Jo-Wilfried Tsonga
Jo-Wilfried Tsonga
Fotó: Glyn Kirk

Továbbjutott az ötödik kiemelt is, a hétfőn elveszített első szett után Jo-Wilfried Tsonga hozta 4:6, 7:6, 6:4, 6:4-re a meccset. A második szettben Tsonga többször is fájlalta a hátát, a pihenőknél a székeken eldőlve is próbálta pihentetni, majd a rövidítés megnyerése után az orvosi szünetet is kivette, és bement az öltözőbe. Utána azonban gyorsan brékelte Fisht, és végig is vitte az előnyét a szetten. A negyedik játszma is hasonlóképpen dőlt el, Fish már nem tudott visszakapaszkodni, Tsonga végül egy ásszal fejezte be a meccset.

Nagy meccsnek ígérkezett, de Serena Williams nem adott igazából esélyt a címvédő Petra Kvitovának, akit 6:3, 7:5-re győzött le. Williams végül ásszal jutott meccslabdához, és ásszal is szerválta ki a meccset. Az amerikai ötödik győzelmét arathatja Wimbledonban, ha tartani tudja a Kvitova ellen mutatott nagyszerű formáját.

Serena Williams
Serena Williams
Fotó: Miguel Medina

Eredmények:

férfiak:

nyolcaddöntő:
Ferrer (spanyol, 7.)-Del Potro (argentin, 9.) 6:3, 6:2, 6:3

Kohlschreiber (német, 22.)-Baker (amerikai) 6:1, 7:6 (7-4), 6:3
Murray (brit, 4.)-Cilic (horvát, 16.) 7:5, 6:2, 6:3
Mayer (német, 31.)-Gasquet (francia, 18.) 6:3, 6:1, 3:6, 6:2

nők:

negyeddöntő:
S. Williams (amerikai, 6.)-Kvitova (cseh, 4.) 6:3, 7:5

Azarenka (fehérorosz, 2.)-Paszek (osztrák) 6:3, 7:6 (7-4)

Az Agnieszka Radwanska (lengyel, 3.)-Marija Kirilenko (orosz, 17.) mérkőzés folytatását 7:5, 4:6, 4:4-es állásnál eső, majd sötétedés miatt szerdára halasztották.