Wimbledon végképp hadat üzenhet az esőnek

2012.07.04. 12:09

Az első héten megúszták a szervezők, azonban az elmúlt két napban azért bezavart az eső a meccsek lebonyolításába Wimbledonban, még ha végül időben is vannak, és szerdán már a férfi negyeddöntőket is letudhatják.

Többen is bírálták őket, amiért Andy Murray csak két nap alatt tudta lejátszani a mérkőzését az 1-es pályán, ahol az eső miatt többször is félbe kellett szakítani a játékot Marin Cilic ellen. A szervezők szerint ugyanakkor a legnagyobbak közül sem játszhat mindig mindenki a centerpályán – amelynek behúzható teteje van –, csütörtökön például a világelső Novak Djokovics is a második legnagyobb stadionba került Florian Mayer ellen. Ha pedig egy pályán elkezdtek egy mérkőzést, akkor általában ott is fejezik be.

2847001
Fotó: Getty Images

A 2020-ig tervezett infrastrukturális átalakítások keretében ugyanakkor erősen megfontolják, hogy tetőt építsenek-e az 1-es pálya fölé. Ha ez valóban megvalósul, akkor onnantól lényegében már akkor is időben be tudják fejezni két fedett pályán a fontosabb mérkőzéseket, ha viszonylag esős az adott évben Wimbledon.

Ez ugyan szervezésileg mindenképpen fontos szempont, azonban az is biztos, hogy a Wimbledonra évtizedekig jellemző hangulatból még több vész el, elég csak a 2008-as, éppen az esőszünetek miatt végtelenül fordulatos és izgalmas Federer-Nadal döntőre gondolni.