Djokovics dühében szétfűrészelte ütőjét

2012.08.23. 11:17

Novak Djokovics az argentin Juan Martin del Potro ellen elvesztett bronzmeccs után dühében fűrésszel szétvágta az összes teniszütőjét a londoni olimpián.

Vlade Divac, a Szerb Olimpiai Bizottság elnöke a belgrádi B-92 rádiónak elmesélte, hogy a volt világelső mindent elkövetett azért, hogy eredményesen szerepeljen a játékokon, és rendkívül elkeseredett, amikor ez nem jött össze.

„Az volt a legfőbb célja, hogy nyerjen a Roland Garroson és Londonban, de egyik sem jött össze - mondta az elnök. - Mindent kiadott magából.”

Divac elmondta, hogy Djokovic a veresége után még bocsánatot is kért tőle.

„Azt válaszoltam, nincs miért, mert nagy bajnok, és az is marad. Így is megköszöntem neki a játékát. A sport ilyen, nem lehet mindig nyerni. Még soha nem láttam senkit, aki ennyire akarta volna a sikert Szerbiáért. "

Divac még hozzátette, Djokovicstól és az úszó Milorad Csavicstól vártak még érmet, de egyikük sem állhatott a dobogóra.

„Egyik sportolót sem hibáztatja senki. Csavicsnak egy komoly műtétje volt, már az is nagy siker, hogy el tudott indulni.”

Összesen 115 sportoló képviselte Szerbiát Londonban, egy női tekvondós, Milica Mandics nyert aranyat. (Szerbia, Montenegró nélkül még nem nyert ötkarikás aranyat, legutóbb 2000-ben ünnepelhettek, a férfi röplabda-válogatott lett a legjobb.)

Két sportlövő és a férfi vízilabda-válogatott szerzett még érmet, Szerbia négy éremmel a 42. lett az összesített éremtáblán.