16:00, November 29. ÉLŐ
Ecuador 0
Szenegál 0
Kalifa Nemzetközi Stadion A csoport
16:00, November 29. ÉLŐ
Hollandia 1
Katar 0
al-Bajt Stadion A csoport
20:00, November 29.
Wales 0
Anglia 0
Ahmad bin Ali Stadion B csoport
20:00, November 29.
Irán 0
Egyesült Államok 0

Szoft tenisz-vb-t rendezhet Magyarország

2012.08.26. 11:50

Elképzelhető, hogy három év múlva Magyarország lesz a házigazdája a szoft tenisz világbajnokságnak - erről a nemzetközi szövetség (ISTF) szemlebizottságának japán vezetője tájékoztatott.

A vb megrendezésére és az azzal egybekötött tisztújító kongresszus lebonyolítására három magyarországi város, Budapest, Pécs és Keszthely pályázott.

"Eddig egy kivételtől eltekintve mindig ázsiai helyszíneken rendeztük meg a vb-t, és most azt szeretnénk, ha Európában lenne" - mondta Kaszai Tacuo, aki háromfős küldöttség élén érkezett a szemleútra.

A legutóbbi versenyt a Koreai Köztársaságban bonyolították le, a 2015-ös világbajnokság megrendezésére pedig a magyarok mellett Japán, Tajvan és a Koreai Köztársaság jelentkezett.

A döntés a házigazdáról várhatóan novemberben születik meg a tajvani  Ázsia-bajnokság idején. Kaszai Tacuo kiemelte: elképzelésük szerint európai házigazdát szeretnének, és elégedettek a Magyarországon látottakkal.

"A szoft tenisz megismertetése és népszerűsítése szempontjából rendkívül fontos lenne az európai helyszín" - hangsúlyozta.

A sportág Japánban alakult ki azt követően, hogy a 19. század végén a tenisz megjelent. A szigetországban több mint ötmillióan űzik, és az iskolában kötelező sportág.

A szoftteniszben az ütő némileg kisebb fejű és rugalmasabb anyagból készül, mint azok, amelyeket a hagyományos teniszben használnak. A nagy különbség a teniszhez képest a labdában rejlik: ez ugyanis egy csupasz gumilabda, ezért nehezebb nagy erejű ütésekkel dominálni a labdamenetet. Az egyéni mérkőzések négy, a párosok pedig négy vagy öt játékig tartanak. A nemzetközi szövetségnek közel nyolcvan tagországa van.  • Tippek
  • Bankszámla