Sarapova kiütötte Czink Melindát

2012.08.28. 00:43

A négy magyar versenyző közül vitathatatlanul Czink Melinda kapta a legnehezebb első körös ellenfelet a 2006-os bajnok és harmadik kiemelt Marija Sarapova személyében a US Openen.

A magyar lány szép pontokat tudott játszani Sarapova ellen, és bátran állt ki a centerpályára, de az orosz jó formában volt, jöttek a jó szervái és a nyerő ütései, így végül 6:2, 6:2-vel megerőltetés nélkül jutott tovább.

A második játszmában 3:0-nál jött egy kisebb megingás az orosznál, amit Czink ki tudott használni, brékelt, majd hozta a saját adogatását.

Voltak lehetőségei Sarapova következő szervájánál is, azonban az orosz tartotta magát, majd innen már befejezte a mérkőzést.

A világranglistán 59. Babos Tímeának sokkal jobban kedvezett a sorsolás, hiszen a világranglista 205., egyébként magyar származású, brit Johanna Kontával mérkőzik meg. Szávay Ágnes és Arn Gréta pedig egyenesen egymással mérkőzik majd a továbbjutásért az első körben. A másik három magyar lány viszont Czinkkel ellentétben csak kedden lép pályára.