Ez lesz a nagy búcsúzások US Openje

2012.08.31. 15:42

Az egyesben szerdán utolsó mérkőzését játszó Kim Clijsters után még egy nagy játékostól búcsút veszünk az idei US Openen, miután Andy Roddick csütörtökön, 30. születésnapján bejelentette, hogy a torna után nem folytatja tovább.

Roddick azt mondta, már nem érzi az erőt, hogy a legmagasabb szinten teniszezzen, azt pedig nem akarja, hogy szép lassan kifújjon a karrierje. „Mindig is ezen a tornán akartam befejezni. Egész évben azt gondoltam, hogy tudni fogom, mi legyen, amikor elérek idáig. Az első körös mérkőzés közben már éreztem" – mondta.

Roddick így élete legnagyobb sikerének helyszínén hagyja abba, 2003-ban ugyanis, még a Federer-éra kezdete előtt megnyerte a US Opent. Azóta sem tudott amerikai hasonló sikert elérni, és a győzelem értékét az is jól jelzi, hogy még a stabilan top4-es játékos Andy Murray is évek óta csak áhítozik a Grand Slam-győzelemre.

A bejelentés után már Roddick bármelyik mérkőzése az utolsó lehet, és az sem elképzelhetetlen, hogy már pénteken eljön a búcsú ideje. A világranglista 22. amerikai ugyanis a 19 éves ausztrál Bernard Tomic-csal találkozik a második körben, és a világranglista 43. veszélyes ellenfél is lehet.