Egyszerre álltak fel adogatni

2012.09.04. 15:30

Mulatságos jelenet játszódott le a US Openen Sara Errani és Angelique Kerber mérkőzésén, amikor a második szettben mindketten felálltak a pihenő után az alapvonalhoz adogatni. Kerber már a vezetőbíróhoz ment reklamálni, aki jelezte, hogy ő következik, Errani pedig mosolyogva vette tudomásul, hogy alaposan elkalandozott.

Az első szett nagyon szoros volt, tie breakben tudott végül felülkerekedni az olasz, aki az előbb említett közjátéknál már 3:0-ra is vezetett a második játszmában. Ehhez képest Kerber még egyenlíteni tudott, de utána már Errani pillanatai következtek, 7:6, 6:3-ra ő jutott tovább. Ellenfele a negyeddöntőben majd párospartnere, a szintén olasz Roberta Vinci lesz, aki a második kiemelt Agnieszka Radwanskát ütötte ki 6:1, 6:4-re a tornáról.

Serena Williams 6:0, 6:0-val szó szerint átgázolt a kiváló párosjátékos Andrea Hlavackován, akinek legyőzéséhez egy órára sem volt szüksége. A cseh nem is volt igazán rossz formában, de Serena egész egyszerűen esélyt sem adott neki, 37 nyerője mellé 7 ki nem kényszerített hibát ütött, ami tizenkét gém alatt egészen elképesztő mutató.

Az amerikai olyan szinten agresszívan támadott végig, hogy Hlavackova már szinte remegő lábakkal állt oda adogatni, mert általában egy bődületes nyerő returnt kapott válaszként.

Williams legfeljebb azért kesereghet, mert az egyesben mutatott nagyszerű játéka ellenére párosban kiestek nővérével, Venusszal a Marija Kirilenko-Nagyja Petrova duóval szemben. Serena ellenfele a következő körben majd Ana Ivanovics lesz, aki Cvetana Pironkovát győzte le 6:0, 6:4-re.

A férfiaknál nem sok meglepetést tartogatott a második hétfő, Roger Federer játék nélkül jutott zsinórban 34. alkalommal egy Grand Slamen a negyeddöntőbe, miután Mardy Fish egészségügyi okokból nem állt ki ellene. A svájci világelső ellenfele majd a hatodik kiemelt Tomas Berdych lesz, aki 7:6, 6:4, 6:1-re győzte le Nicolas Almagrót.

Az év eleji Australian Openen egy nézeteltérés miatt - Berdych úgy vélte, hogy Almagro szándékosan testre ütött egy labdát - még nem fogtak kezet a mérkőzés után, ezúttal azonban ez sem maradt el.

Nem kellett nagyon megerőltetnie magát a harmadik kiemelt Andy Murray-nek sem, 6:4, 6:4, 6:2-re győzte le az egyébként adott esetben veszélyes Milos Raonicot. A tizenkettedik kiemelt Marin Cilic-nak sem jelentett problémát a rossz napot kifogó Jo-Wilfried Tsongát búcsúztató Martin Klizan legyőzése.

Eredmények

férfi egyes, nyolcaddöntő:
Murray (brit, 3.)-Raonic (kanadai, 15.) 6:4, 6:4, 6:2
Cilic (horvát, 12.)-Klizan (szlovák) 7:5, 6:4, 6:0

Federer (svájci, 1.)-Fish (amerikai, 23.) játék nélkül
Berdych (cseh, 6.)-Almagro (spanyol, 11.) 7:6 (7-4), 6:4, 6:1

női egyes, nyolcaddöntő:

Vinci (olasz, 20.)-A. Radwanska (lengyel, 2.) 6:1, 6:4
S. Williams (amerikai, 4.)-Hlavackova (cseh) 6:0, 6:0
Errani (olasz, 10.)-Kerber (német, 6.) 7:6 (7-5), 6:3

Ivanovics (szerb, 12.)-Pironkova (bolgár) 6:0, 6:4