Szávay Ágnes sok tehetségre figyelt fel a Nike Junior Touron

2012.09.18. 11:07

A hétvégén rendezték meg a Nike Junior Tour elnevezésű tehetségkutató tenisztornát, amelyen négy kategóriában hirdettek győzteseket. A viadalon a helyszínen figyelte a fiatal sportolókat Szávay Ágnes is.

A sportszergyártó cég tájékoztatása szerint az országos bajnokságon elért eredmények alapján a 14, illetve a 12 éven aluliak közül korosztályonként nyolc játékos vett részt a meghívásos viadalon.

A lányok között a 12 éven aluliak kategóriájában Aranyi Ágnes aratott magabiztos győzelmet, míg a fiúknál a papírformát igazolva Kéki Márk zárt az élen. A 14 éven aluliaknál a lányok versenyét Gálfi Dalma nyerte, a fiúknál Valkusz Máté diadalmaskodott. A győztesek utazhatnak a floridai világdöntőre.

"Nagyon ügyesek a fiatalok, sok tehetséget láttam közöttük. Én nagyon jó szívvel emlékszem vissza a versenyre, szerintem ez egy hatalmas lehetőség minden ifjú játékosnak" - mondta Szávay Ágnes, ötszörös WTA-torna-győztes, aki korábban maga is megnyerte a viadalt.

A Nike Junior Tour világdöntőjét decemberben Miamiban rendezik meg, korosztályonként 26 ország 32 versenyzője találkozik majd egymással. A torna rangját jól mutatja, hogy a korábbi világelső, 11-szeres Grand Slam-győztes Rafael Nadal karrierje kezdetén háromszor nyerte meg a világdöntőt.